در دیدار با نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد ضرورت اصلاح شاخص بودجه ریزی دانشگاه های علوم پزشکی

| تاریخ ارسال: 1400/1/19 |
ضرورت اصلاح شاخص بودجه ریزی دانشگاه های علوم پزشکی
در دیدار با نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد
ضرورت اصلاح شاخص بودجه ریزی دانشگاه های علوم پزشکی
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در دیدار با هیات رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن پیشنهاد تشکیل اتاق فکر با حضور برخی نمایندگان مردم تهران در مجلس، گفت: اصلاح شاخص بودجه بندی دانشگاه های علوم پزشکی می تواند، به عنوان اولین موضوع در این اتاق فکر مطرح و در بودجه بندی سال آینده اعمال شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر سید احسان خاندوزی؛ نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی چهارشنبه هجدهم فروردین ۱۴۰۰ در دیدار با رییس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن ابراز خدا قوت به تلاش های یکساله مدیران نظام سلامت کشور، اظهار کرد: مردم در دوران کرونا بیش از پیش احساس کردند که چقدر مرهون از خودگذشتگی کادر بهداشتی و درمانی کشور هستند.
وی با بیان اینکه نقاط قوت و ضعف نظام سلامت نیز در این چالش بزرگ آشکارتر شد، افزود: می دانیم که نظام سلامت به دلیل تنگناهای مالی و عدم همراهی  برخی سیاستگزاران کشور با سختی توانست این دوره را پشت سر بگذارد.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به بازدیدهای انجام شده از بیمارستان حضرت رسول(ص)، شهدای یافت آباد و شفایحیاییان به مناسبتهای مختلف، گفت: انشالله بتوانیم بر اساس وظایف نمایندگی خود به طور خاص در مورد شهر تهران، با کمک گرفتن از ظرفیت های بیرونی و تقویت ظرفیت های داخلی در دانشگاه علوم پزشکی ایران شرایط را برای ارائه خدمت مطلوب به مردم بیشتر  لفراهم کنیم.
وی در ادامه با ارائه پیشنهاد شکل گیری یک اتاق فکر مشترک با ترکیبی از نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی به منظور رفع نیازمندی های بخش های درمانی و بهداشتی پایتخت، افزود: در این شرایط سخت اگر نیازمند اولویت بندی باشیم، باید اولویت ها از سوی دست اندرکارانی که ارتباط مستقیم با موضوع دارند، تعیین شود تا به بیراهه نرویم.
دکتر خاندوزی تاکید کرد: اصلاح شاخص بودجه بندی دانشگاه های علوم پزشکی می تواند، به عنوان اولین موضوع در این اتاق فکر مطرح و در بودجه بندی سال آینده اعمال شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افزایش قیمتها موجب شده، هزینه های ارائه خدمت بالا رود، اظهار کرد: علاوه بر ارائه متمرکز برخی خدمات به منظور افزایش بهره وری، می توانیم بخشی از این افزایش هزینه ها را با درآمدزایی ارزی از جمله توسعه گردشگری سلامت و جذب دانشجوی خارجی جبران کنیم.
وی با اشاره به اهمیت جلب حمایت خیرین سلامت، افزود: در حال حاضر توجه ویژه ای به نظام سلامت وجود دارد، بنابراین لازم است برای افزایش سهم خیرین در بودجه دانشگاه، برنامه ریزی جدی تری انجام شود.
دکتر جلیل کوهپایه زاده؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در ابتدای این نشست اظهار کرد:  دانشگاه علوم پزشکی ایران در غرب و بخشی از جنوب استان تهران شامل هفت منطقه شهرداری تهران و پنج شهرستان شهریار، بهارستان، ملارد، شهرقدس و رباط کریم به پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می دهد.
وی افزود: با راه اندازی بیمارستان شهید سلیمانی شهرقدس در اواخر سال گذشته در حال حاضر هجده بیمارستان دولتی در منطقه دانشگاه علوم پزشکی ایران فعال هستند.
دکتر کوهپایه زاده با بیان اینکه در مجموع بیش از ۱۰ هزار تخت بستری در غرب استان تهران وجود دارد، افزود: بزرگترین مجموعه بیمارستان های خصوصی کشور نیز در محدوده دانشگاه علوم پزشکی ایران قرار دارد، به طوریکه از این تعداد حدود هفت هزار تخت بستری متعلق به بخش خصوصی است.
وی خاطر نشان کرد: بیش از یک هزار و ۵۰ عضو هیات علمی، ۸ هزار و ۵۰۰ دانشجو در یازده دانشکده و ۱۰ هزار و ۵۰۰ کارمند مجموع نیروی انسانی حاضر در دانشگاه علوم پزشکی ایران را تشکیل می دهند.
دکتر کوهپایه زاده با اشاره به فعالیت ۵۲ مرکز تحقیقاتی و ۵ پژوهشکده در این دانشگاه، گفت: اولین پارک علم و فناوری سلامت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی ایران با مجوز وزارت علوم در ملارد نیز آماده بهره برداری است و اولین نشست هیات امنای پارک هفته آینده برگزار خواهد شد.
وی ساخت پارک علم و فناوری ملارد، سایت فناورانه در پردیس دانشگاهی همت و فعال سازی مرکز شرکتهای دانش بنیان و مرکز کسب و کار در خیابان مطهری را از اقدامات انجام شده در راستای توسعه زیست بوم فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران برشمرد و افزود: راهبرد دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال ۱۴۰۰، تحقق اهداف دانشگاه های نو است و در این مسیر تلاش می کنیم که علاوه بر کارآفرینی و خلق ثروت، پاسخگوی نیاز های جامعه باشیم.
دکتر کوهپایه زاده همچنین ساختار بودحه بندی دانشگاه های علوم پزشکی بر اساس تخت بستری را ناکارآمد توصیف کرد و افزود: بودجه ریزی بر اساس تخت بستری به نفع نظام سلامت نیست و بودجه ریزی باید بر اساس میزان خدمت ارائه شده باشد.
پایان خبر
حسین دزفولی

دفعات مشاهده: 308 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر