• معرفی گروههای آموزشی دانشگاه

جشنواره «هما»؛ جشنواره ای برای نهادینه کردن مسئولیت پذیری اجتماعی و معرفی الگوها

| تاریخ ارسال: 1400/2/26 |
همانطور که در خبر های دانشگاه آمده بود، قرار است جشنواره پاسخگویی اجتماعی دانشگاه با عنوان "هما" در خردادماه سال جاری برگزار شود. به همین خاطر و برای کسب اطلاعات بیشتر از این جشنواره به سراغ خانم دکتر بیتا مهروی، مسئول برگزاری این جشنواره رفتیم و با ایشان گفتگو کردیم.
 خانم دکترمهروی مشتاق هستیم که بدانیم دلیل برگزاری و انتخاب نام هما برای این جشنواره چه بوده است.
"هما" سرواژه سه کلمه همدلی، مسئولیت پذیری و ارزش آفرینی است که پایه های اصلی پاسخگویی اجتماعی هستند. از آنجایی که دانشجویان ارزشمندترین سرمایه و آینده سازان کشور هستند، نهادینه کردن مسئولیت پذیری اجتماعی و تربیت نسل جدیدی که علاوه بر دیدگاه های آموزشی، پژوهشی و فناوری، دیدگاه جدید مسئولیت پذیری اجتماعی را دارا باشند امری لازم است.
 وظیفه دانشگاه ها در این پروسه پاسخگویی اجتماعی چیست ؟
وظیفه دانشگاه ها آموزش، پژوهش، فناوری، بهداشت و درمان می باشد و مسئولیت پاسخگویی اجتماعی باید در تمام این موارد تجلی یابد. اگراین اتفاق رخ دهد پژوهش ها به سمت حل مشکلات مردم سوق می یابد و فناوری ها به سمت تهیه و تولید محصولات مورد نیاز جامعه حرکت می کند. همچنین با نهادینه کردن پاسخگویی اجتماعی در وظایف دانشگاه، دانشگاه به سمت دانشگاه های نسل سوم پیش می رود که می تواند پاسخگویی برای نیاز های کشور باشد.
 آیا می توانیم نتیجه بگیریم که اهداف برگزاری جشنواره، نهادینه شدن پاسخگویی اجتماعی در اقشار مختلف دانشجویان، اعضای هیئت علمی و حتی کارکنان دانشگاه و تغییر نگاه آنهاست؟
بله و علاوه بر مورادی که گفته شد معرفی اساتیدی مانند دکتر قریب و خانم دکتر وثوق برای الگو گرفتن از آنها لازم می باشد و همچنین افزایش نوآوری، خلاقیت، همکاری و همدلی و از اینها مهمتر افزایش حس نشاط از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است و ما انتظار داریم شاهد تاثیرگذاری و اثربخشی بیشتر پژوهش ها و فناوری ها باشیم.
 بعداز برگزاری این جشنواره انتظار چه پیامدی را دارید؟
با برگزاری این جشنواره و فعالیت هایی از این دست ما به دنبال پایه گذاری نسلی جدید در زمینه پاسخگویی اجتماعی است که در راستای بهبود و ارتقا سلامت، ایجاد سلامت یکپارچه، تشکیل دانشگاه های بدون مرز، کارآفرینی اجتماعی، توامندسازی جامعه و مشارکت در برنامه های کاهش آسیب و مسئولیت پذیریدر شرایط بحرانی فعالیت کنند.
 جامعه هدف این جشنواره چه کسانی هستند؟
از آنجایی که دانشگاه به صورت یک مجموعه چرخ دنده است و پاسخگویی اجتماعی باید در تمام اجزا آن پدیدار شود تا به درستی کار کند؛ بنابراین مخاطبان جشنواره نیز دانشجویان، مدیریان، اساتید و کارکنان دانشگاه می باشند.
جشنواره "هما" در چه محورهایی برگزار می شود؟
این جشنواره در محورهای ارتقا سلامت، سلامت یکپارچه، دانشگاه بدون مرز، کارآفرینی اجتماعی، توانمدسازی جامعه، ترجمان دانش به زبان مردم، توجه به مفهوم سلامت و محیط، مشارکت در برامه های کاهش آسیب، مسئولیت پذیری در شرایط بحرانی و اخلاق حرفه ای و سازمانی برگزار می شود.
معیار های ارزیابی چه چیزهایی است؟
نوآوری و خلاقیت، اندازه جامعه هدف، قابلیت مدل سازی، رعایت اصولی اخلاق، تاثیرگذاری و اثربخشی، قابلیت توسعه و گسترش، علمی و قابل استناد بودن و میزان مشارکت خواهد بود.
 زمان و نحوه برگزاری جشنواره "هما" به چه صورت خواهد بود؟
این جشنواره در تاریخ ۲۰ خرداد ماه ۱۴۰۰ و از سایت ۸ تا ۱۱ صبح در سالن VIP دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می شود و به دلیل حفظ پروتکل هایی بهداشتی شرکت در این جشنواره به صورت مجازی و از طریق tv.iums.ac.ir است.
 علاقه مندان چطور می توانند در این جشنواره شرکت کنند؟
علاقه مندان می توانند با مراجعه به سایت isa.iums.ac.ir نسبت به تکمیل فرم ها و ارسالشان اقدام کنند.
 متشکریم از شما که در این گفتگو شرکت کردید، جملات پایانی شما را میشنویم.
و جمله آخر اینکه امکان ندارد و امکان ندارد که کسی چراغی را برای دیگران روشن کند و خودش در تاریکی بماند. انشالله هر کدام از دانشجویان چراغی برای راه دیگران باشند و نسل های بعدی نیز این نور را به مسیر بتابانند تا این چراغ برای همیشه روشن بماند.
پایان گفتگو
مجید نظامی

دفعات مشاهده: 263 بار   |   دفعات چاپ: 3 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر