• معرفی گروههای آموزشی دانشگاه

با حضور رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت انجام شد بررسی زمینه های همکاری دانشگاه ایران با سازمان جهانی بهداشت

| تاریخ ارسال: 1400/2/29 |
بررسی زمینه های همکاری دانشگاه ایران با سازمان جهانی بهداشت
با حضور رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت انجام شد
بررسی زمینه های همکاری دانشگاه ایران با سازمان جهانی بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی ایران با وجود تجهیزات، مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده های متعدد و نیروی انسانی متخصص، می تواند در چند موضوع، پیشنهاد راه اندازی مراکز همکاری با سازمان جهانی بهداشت ارائه کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، چهارشنبه بیست و نهم اردیبهشت ۱۴۰۰ جلسه ای به منظور بررسی زمینه های همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران با سازمان جهانی بهداشت و تقویت ارتباط مراکز تحقیقاتی دانشگاه با مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت با حضور رئیس این مرکز، رییس دانشگاه، معاون بهداشت، مسئول مراکز تحقیقاتی و چند تن از روسای مراکز تحقیقاتی دانشگاه برگزار شد.
دکتر محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به ظرفیت های کم نظیر دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: این دانشگاه می تواند نقش مهمی در تامین امنیت سلامت کشور ایفا کند.
دکتر گویا با بیان ویژگی های خاص دانشگاه ایران از نظر متخصصان شاخص و مراکز تحقیقاتی فعال؛ پژوهش در خصوص مقاومت های دارویی، سلامت و بهداشت منابع آب، کارآزمایی بالینی دارو و واکسن و پیش گیری و مقابله با بیماری ایدز را از مستعدترین زمینه های ایجاد مرکز همکاری این دانشگاه با سازمان بهداشت جهانی برشمرد.
دکتر جلیل کوهپایه زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با یادآوری اهمیت تقویت تعامل سازنده دانشگاه با مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی، سال ۱۴۰۰ را سالی طلایی برای توجه و سرمایه گذاری در مراکز تحقیقاتی و ارتقا زیرساخت ها دانست و افزود: امسال موضوع سلامت در اوج توجه همگانی قرار دارد و می توان با تعامل با سایر سازمان ها، جذب سرمایه گذار و جلب مشارکت خیرین، قدم های سازنده ای در این زمینه برداشت.
دکتر کوهپایه زاده گفت: ما در مدیریت و تخصیص منابع سوء مدیریت داریم و منابع محدود را باید در جایی که اثر بخشی بیشتری دارد هزینه کنیم.
وی با تاکید براینکه کیفیت و فعالیت موثر مراکز تحقیقاتی اهمیت بیشتری دارد نه کمیت آن ها، تصریح کرد: تعدادی از مراکز تحقیقاتی دانشگاه یا مشکل مدیریتی دارند و یا خارج از اولویت ها فعالیت می کنند که در صورت اصلاح نکردن این روند، لاجرم تعطیل می شوند.
در ادامه دکتر بابک عشرتی معاون بهداشتی دانشگاه به اهمیت موضوع آب سالم به عنوان یکی از زمینه های پیشنهاد همکاری با سازمان جهانی بهداشت پرداخت و با بیان این که محدودیت منابع، افزایش جمعیت، تغییر اقلیم و آلودگی منابع آب، تامین آب آشامیدنی را با چالش مواجه ساخته؛ تأمین و توزیع آب آشامیدنی سالم در جوامع شهری و روستایی را یکی از راهکارهای اجرایی مهم در جهت حفظ سلامتی مردم و ارتقای سطح بهداشت عمومی دانست.
وی یکی دیگر از موضوعات مناسب و قابل طرح برای ایجاد مرکز همکاری با سازمان بهداشت جهانی را مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک ها ذکر و آن را تهدیدی جدی اعلام کرد و گفت: بسیاری از همه گیری های بزرگ در دنیا با مصرف صحیح آنتی بیوتیک ها کنترل شدند اما همین آنتی بیوتیک ها به دلیل مصرف بی رویه، بیجا و ناصحیح کم کم در حال از دست دادن ارزشهای خود هستند و داروهای موثر زیادی جایگزین نشده است.
در ادامه جلسه تعدادی از مسئولین مراکز تحقیقاتی دانشگاه به بیان گزارشی از فعالیت ها و مزیت های پژوهشی مراکز خود پرداختند و برای انجام فعالیت های مشترک پژوهشی در زمینه های مطرح شده و تعامل با وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت اعلام آمادگی کردند.
خبر: مجید نظامی

دفعات مشاهده: 234 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر