• معرفی گروههای آموزشی دانشگاه

سیگاری ها ده سال کمتر عمر می کنند سالانه ده میلیون مرگ ناشی از مصرف دخانیات در دنیا

| تاریخ ارسال: 1400/3/4 |
سالانه ده میلیون مرگ ناشی از مصرف دخانیات در دنیا
سیگاری ها ده سال کمتر عمر می کنند
سالانه ده میلیون مرگ ناشی از مصرف دخانیات در دنیا
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران  با اشاره به نامگذاری سی و یکم ماه می مصادف با چهارم خرداد به عنوان روز جهانی دخانیات، گفت: سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان جان خود به دلیل مصرف دخانیات از دست می دهند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر فاطمه فتحی؛ معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: توتون و تنباکو به صورت مستقیم هر ساله باعث مرگ ۸ میلیون نفر شده  و بالغ بر حدود ۲ میلیون مرگ نیز به افرادی که در معرض دود سیگار قرار دارند، نسبت داده می شود.
وی با بیان اینکه سیگاری های مادام العمر، حداقل ۱۰ سال زندگی خود را از دست می دهند، افزود: با دود سیگار، حداقل هفتاد ماده شیمیایی شناخته شده سرطان زا، به بدن انسان منتقل می شوند.
دکتر فتحی گفت: در سال جاری با توجه به اپیدمی کووید ۱۹ و اهمیت ترک مواد دخانی به ویژه قلیان در حفظ و ارتقای سلامت مردم و با تأکید بر ممنوعیت پایدار عرضه قلیان، شعار ملی امسال "تعهد من، ترک قلیان" تعیین  و عناوین روز های هفته ملی بدون دخانیات -چهارم لغایت دهم خرداد ماه ۱۴۰۰- از سوی معاونت محترم بهداشت وزارت بهداشت اعلام شده است.
وی با بیان اینکه تأثیر منفی مصرف قلیان بر ۲ عضو حیاتی بدن یعنی ریه‌ها و قلب ثابت‌شده، افزود: دود قلیان به‌اندازه دود سیگار مضر است و سرطان های ریه و مری، بیماری انسدادی ریوی مزمن، آمفیزم، پایین بودن وزن هنگام تولد نوزاد،  افزایش حملات آسم و ذات‌الریه برخی از خطرات مربوط به استعمال قلیان هستند.
دکتر فتحی با اشاره به شدت بیماری کووید ۱۹ در افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیر سیگاری، گفت: با توجه به اینکه کووید ۱۹ یک بیماری عفونی است و در درجه اول به ریه‌ها حمله می‌کند، استعمال دخانیات باعث اختلال در عملکرد ریه شده و شرایط برای مقابله با این بیماری و سایر بیماری‌ها در  ابتلا به کووید ۱۹ دشوار تر می شود.
وی افزود: در این هفته به منظور افزایش آگاهی عموم مردم در خصوص مضرات استعمال انواع دخانیات، تمامی سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی و همچنین سازمان های مردم نهاد، فعالیت هایی را انجام می دهند تا به نحو شایسته در حمایت از سلامت به ویژه جوانان و کودکان گام های موثری بردارند.
عناوین روز شمار هفته ملی بدون دخانیات:
 سه شنبه  ۴ خردادتعهد من؛ ترک قلیان برای پیشگیری از بیماری‌های واگیر و غیر واگیر از جمله کووید ۱۹
چهارشنبه  ۵ خرداد: تعهد من؛ ترک قلیان با حمایت جوانان متعهد
 پنجشنبه  ۶ خردادتعهد من؛ ترک قلیان با حمایت خانواده‌های مسئولیت پذیر
 جمعه  ۷ خرداد:    تعهد من؛ ترک قلیان با حمایت قانون گذاران
شنبه  ۸ خرداد:  تعهد من؛ ترک قلیان با سازمان‌های مردم نهاد
یکشنبه  ۹ خردادتعهد من؛ ترک قلیان با حمایت صنایع سلامت محور
دوشنبه  ۱۰ خردادتعهد من؛ ترک قلیان با حمایت نظام سلامت توانمند

دفعات مشاهده: 249 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر