• معرفی گروههای آموزشی دانشگاه

به مناسبت روز جهانی نوزاد نارس؛ نقش موثر متخصصان گفتار درمانی در شناسایی، پیشگیری و درمان مشکلات بلع نوزادان نارس

| تاریخ ارسال: 1400/8/29 |

به مناسبت روز جهانی نوزاد نارس؛
گفتار درمانگر در بخش NICU وظیفه تشخیص زود هنگام مشکلات تغذیه ای،  ارزیابی و مداخله مهارت های حرکتی دهانی، هماهنگی مکیدن، بلع و تنفس را در نوزادان نارس و نوزادان با مشکلات پزشکی پیچیده به عهده دارد.
به مناسبت ۲۷ آبان روز جهانی نوزاد نارس، دکتر ناهیدجلیله وند؛ مدیرگروه گفتار درمانی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به این که بیش از ۸۰ درصد از تولدهای نارس بین ۳۲ تا ۳۷ هفته بارداری  اتفاق می افتد که اغلب با مراقبت های ویژه  زنده می مانند، درباره نقش متخصصان گفتار درمان در شناسایی و درمان مشکلات این نوزادان تصریح کرد: گفتار درمانگر در بخش NICU وظیفه تشخیص زود هنگام مشکلات تغذیه ای، ارزیابی و مداخله مهارت های حرکتی دهانی، مکیدن، هماهنگی مکیدن، بلع و تنفس را در نوزادان نارس و نوزادان با مشکلات پزشکی پیچیده به عهده دارد.
وی افزود: بطورکلی گفتار درمان در NICU  به مشاوره و تفسیر علائم و نشانه های موجود در بلع، مکیدن و رفلکس های دهانی نوزاد می پردازد و نوزادان را مورد ارزیابی قرار داده و اطلاعات کلی در مورد تغذیه آنها و عوامل وابسته به آن را به دست می آورد. آسیب شناس گفتار و زبان، نوع مشکل موجود را تشخیص می دهد و متناسب با آن مداخلات تخصصی مرتبط را انجام خواهد داد که این مداخلات منجر به بهبود مهارت های حرکتی دهانی، مکیدن و هماهنگی سه جز مکیدن- بلعیدن-تنفس در نوزادان نارس و نوزادان با اختلالات آناتومیکی، فیزیولوژیکی و نورولوژیکی می شود.
دکتر جلیله وند در خصوص مراحل بعدی مداخلات متخصصان گفتار درمانی گفت: متناسب با پیشرفت نوزاد و با مشورت با پزشک، به مرور تغذیه را از حالت غیردهانی به حالت دهانی تبدیل کرده و شیوه های مختلف شیردهی را به مراقبان نوزاد آموزش می دهد تا در نهایت نوزاد بتواند از سینه مادر تغذیه مناسب را داشته باشد.
مدیرگروه گفتار درمانی تاکید کرد: درواقع تکنیک های گفتاردرمانی در کودکان نارس موجب بهبود وضعیت بلع و تغذیه نوزادان نارس شده و مدت زمان بستری این کودکان در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان را به حداقل می رساند و از مشکلات گفتاری که ممکن است در آینده دچار آن شوند پیشگیری میکند.
دکتر جلیله وند در پایان اعلام کرد: اعضای هیئت علمی گروه آموزشی گفتاردرمانی در مرکز آموزشی درمانی حضرت علی اصغر(ع ) و مرکز آموزشی درمانی شهید اکبر آبادی و سایر بیمارستان ها آماده ارائه خدمت هستند.
پایان خبر//

دفعات مشاهده: 168 بار   |   دفعات چاپ: 14 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر