دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • گزارش تصویری
  • فیلم و صوت
  • درباره ما
  • سلامت و تندرستی
  • تاریخ شفاهی
  • انتصابات
  • معرفی گروههای آموزشی دانشگاه



درباره روابط عمومی
شماره های تماس با ما
پست الکترونیکیiumspr@iums.ac.ir
آدرس: اتوبان شهید همت بین شیخ فضل ا.. نوری و شهید چمران دانشگاه علوم پزشکی ایران مرکز همایشهای رازی روابط عمومی

ظروف یکبار مصرف ، مزایا و معایب آن

 | تاریخ ارسال: 1397/9/5 | 
ظروف یکبار مصرف ، مزایا و معایب آن
پلاستیک ها پلیمرهایی هستند که از سنتز مواد اولیه ای به نام منومرها تهیه می شوند. مونومرها  موادی سمی بوده که برای سلامت انسان مضر هستند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ؛ درحالیکه پلیمرها خنثی بوده و در طی فرایند تهیه آن ها مقداری از مونو مرها باقی می ماند و اگر فراینــد سنتز پلیمر ها اصولی و مطابق با استانداردهای لازم صورت گرفته باشد، مشکلی برای سلامت افراد بوجود نمی آورد.
هنری کارشناس اداره نظارت  بر مواد غذایی آشامیدنی آرایشی بهداشتی  معاونت غذا و دارو دانشگاه ایران  در خصوص پلیمرهایی که در ساخت ظروف یکبار مصرف بکار می روند گفت :  پلیمرهایی که در ساخت ظروف یکبار مصرف بکار می روند عمدتا انواع پلی پروپیلن ، پلی استایرن و پلی اتیلن ها با گرید غذایی هستند که طی فرایندهای مختلفی به اشکال مختلف در اختیار مصرف کننده قرار می گیرند. این ظروف با توجه به ویژه گی هایی که دارند از جمله قابلیت شکل پذیری بالا و خواص فیزیکی متفاوت ، طرح پذیری و شفاف بودن و صرف انرژی کمتر برای تولید امروزه کاربرد وسیعی دارند.
وی افزود :  نکته مهم دراستفاده از این ظروف آن است که جهت ریختن موادغذایی داغ درآن ها نباید مورد استفاده قرار گیرد و حتی مقاوم ترین شکل آن ها مثل پلی استایرن نیز در دمای بالاتر از 60 درجه سانتیگراد به سمت  مواد غذایی مهاجرت دارند و سرطان زا هستند. لذا برای استفاده از نوشیدنی های داغ استفاده از لیوان های کاغذی متشکل از موم و کاغذ و درصدکمی پلی پروپیلن و دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت توصیه می شود.
هنری در ادامه به ظروف یکبار مصرفی که اخیرا در ایران تولید میشود اشاره کرد و اظهارداشت : اخیرا در ایران با اختلاط موم و نشاسته ذرت همراه با درصدی پلی پروپیلن ، ظروف یکبار مصرف تحت عنوان گیاهی تولید می گردد که ظروفی تحت عنوان زیست تخریب پذیر شناخته شده اند. این ظروف فساد پذیری بالایی دارند و در برابر رطوبت و عوامل محیط تغییر شکل می دهند. این بدان معنا نیست که در دمای معمولی قابل نگهداری نیستند بلکه در زیر خاک و شرایط مستعد قابل بازیافت هستند.
لازم به ذکر است طول عمر ظروف یکبار مصرف بسیار طولانی است و این امر باعث تجمع آنان در طبیعت می گردد. امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا با استفاده از انرژی حاصل از سوزاندن ظروف یکبار مصرف برق تولید می کنند و بدین شکل محیط زیست را از صدمات ناشی از تجمع آن ها در طبیعت ، حفظ می نمایند.

 


CAPTCHA
دفعات مشاهده: 5298 بار   |   دفعات چاپ: 233 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 1 بار   |   0 نظر