دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences
  • فرایندهای گردش کار
  • آئین نامه ها ودستورالعمل ها
  • رسانه های آموزشی
  • مراکز ارائه خدمات
  • تماس با ما
  • درباره ما



دفترچه تلفن
شماره نمابر 56423343
شماره تماس 3-56439990
robatkarim@iums.ac.ir

دیابت ؛ تغذیه و خانواده

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۸/۲۱ | 
باتوجه به نقش مهم تغذیه مناسب در کنترل و پیشگیری از بیماری دیابت ،چهارمین روز از هفته ملی دیابت که مصادف با 21 آبان ماه 98 می باشد به نام دیابت؛ تغذیه و خانواده نامگذاری شده است. لذا نکته هایی که باید در برنامه غذایی بیماران مبتلا به دیابت رعایت شود جهت کنترل قند خون و پیشگیری از عوارض ناشی از بیماری به شرح ذیل از نظر می گذرد:
  • تعداد وعده های غذا را افزایش داده و درهر وعده، مقدار غذای مصرفی را متناسب با فعالیت بیمار کاهش دهند.
  • افراد مبتلا به دیابت به خصوص بیماران لاغر و بیمارانی که قرص مصرف می کنند و یا انسولسن تزریق می نمایند هرگز نباید یکی از وعده های اصلی غذای خودرا حذف نمایند.
  • ازمیوه های غیرشیرین و سبزی ها در وعده های غذایی به مقدار زیاد استفاده کنند.
  • مصرف میوه های شیرین مانند انگور؛ خربزه؛ خرما، توت و همچنین خشکبار شیرین مانند توت خشک، کشمش، قیسی را در برنامه غذایی خود محدود کنند.
  • از حبوبات در برنامه غذایی روزانه بیش تر مصرف کنند.
  •   نان سبوس دار مصرف کنند.
  • قند و شکر و انواع شیرینی مانند آب نبات، شکلات، شیرینی،گز، سوهان و امثال آن را مصرف نکنند.
  • از مواد نشاسته ای مانند نان؛ برنج، سیب زمینی، گندم،جو و ماکارانی به میزانی که موجب افزایش وزن نشود مصرف نمایند.
  • مصرف چربی ها را کاهش دهند و به این منظور از سرخ کردن غذا خودداری و آن را به صورت آب پز و کبابی تهیه کنند. ازگوشت های کم چربی استفاده منند و قبل از پخت، چربی گوشت و پوست مرغ را جدا کنند. از شیر و ماست کم چرب استفاده کرده و برای این کار شیر را جوشانده و پس از سردشدن چربی آن را جدا کنند.مصرف تخم مرغ را محدود کرده و از گوشت های احشایی مانند جگر،مغز،قلوه و کله پاچه کمتر مصرف کنند. به جای خامه،کره و روغن های جامد از روغن مایع و زیتون استفاده کنند.
  • گردآوری: واحد مبارزه با بیماریهای شبکه بهداشت رباط کریم- بخش غیر واگیر
منبع: مجموعه مداخلات اساسی بیماریهای غیرواگیر در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه ایران



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 150 بار   |   دفعات چاپ: 8 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر