شماره های تماس با ما 02186701-86702708

با همکاری دانشکده داروسازی و مدیریت داروخانه های بیمارستانی انجام شد تولید اولین دارو در دانشگاه علوم پزشکی ایران

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱۱/۲۶ |
تولید اولین دارو در دانشگاه علوم پزشکی ایران
دانشکده داروسازی پردیس بین الملل و مجموعه مدد (مدیریت داروخانه های بیمارستانی) از این پس شربت کلروهیدراته مورد نیاز مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران را تامین می کنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر حامد منتظری؛ معاون پژوهشی دانشکده داروسازی پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران با اعلام این خبر، افزود: شربت کلرو هیدراته یکی از نیازهای بخش اطفال است که پیش از این با خرید از سایر دانشگاه ها تامین می شد.
وی با بیان اینکه شربت کلرال هیدراته برای نوزادان و اطفال به صورت خوراکی و قبل از فرآیندهای درمانی و تشخیصی مثل سی تی اسکن، ام آر آی و آندوسکوپی استفاده می شود، ادامه داد: پیش از این، شربت کلروهیدراته مورد نیاز از سایر دانشگاه ها خریداری می شد که با وجود پرداخت هزینه، به سختی این دارو را به ما تحویل می‌دادند و  طعم بد، کیفیت نامطلوب و اثر گذاری ضعیف آنها همواره مورد گلایه پزشکان در مراکز درمانی بود.
دکتر منتظری با اشاره به نیاز ماهانه سه هزار و 800 میلی لیتر این شربت در حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایران، افزود: برای تامین این نیاز با همکاری مجموعه مدیریت داروخانه های بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ایران (مدد) که در این فرآیند خیلی کمک کردند، توانستیم این شربت را در دانشکده داروسازی پردیس بین الملل تولید کنیم که تا کنون رضایتمندی مراکز درمانی نیز تامین شده است.
وی با تاکید بر اینکه نمونه خارجی این شربت در ایران وجود ندارد، گفت: تیم پژوهشی دانشکده داروسازی پردیس بین الملل کار فرمولاسیون این شربت را انجام دادند و مجموعه مدد هم در تهیه ماده موثره این دارو از خارج کشور همکاری کردند.
وی با بیان اینکه به دلیل پایداری کوتاه مدت این دارو اصولاً نه‌ تنها در ایران بلکه در تمام دنیا شربت کلروهیدراته  به صورت آزمایشگاهی ساخته می شود، اظهار کرد: ما به دنبال این هستیم که در آینده نه تنها نیاز دانشگاه علوم پزشکی ایران به این دارو را تامین کنیم بلکه بتوانیم به سایر دانشگاههای کشور نیز این خدمت را ارائه دهیم، البته مشروط به اینکه تدابیری برای راهکارهای قانونی گردش مالی آن اندیشیده شود.
دکتر مهران ولایی؛ سرپرست مجموعه مدیریت داورخانه های بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با اشاره به سختی های تهیه شربت کلروهیدراته، در این باره گفت: با توجه به ظرفیتی که در دانشکده داروسازی پردیس بین الملل وجود دارد، تصمیم گرفته شد تا این شربت در دانشگاه علوم پزشکی ایران تولید شود.
وی افزود: شربت خریداری شده قبلی در شیشه های 10 سی سی پر می شد اما با توجه به میزان مصرف، کلرهیدراته های تولید شده در دانشگاه علوم پزشکی ایران در شیشه های 15  سی سی پر می شوند و برای اینکه مصرف آن برای کودکان خوشایند باشد، از طعم دهنده استفاده می شود.
دکتر ولایی قیمت هر یک سی سی این شربت را 466 ریال اعلام کرد که در مقایسه با نمونه ای که قبلا تهیه می شد، حدود دویست ریال ارزانتر است.
وی افزود:  نیاز ماهانه مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران 300 شیشه برآورد می شود و اگر دانشگاه های دیگر هم درخواست خرید از ما را داشته باشند، امکان تهیه آن وجود دارد.
وی همچنین از تولید سایر داروهای مورد نیاز در دانشگاه علوم پزشکی ایران خبر داد و اظهار کرد: تولید برخی قظره های چشمی و محلول های همچون شولز، زینک سولفات و سیترات پتاسیم نیز در دستور کار قرار دارند که با همکاری دانشکده داروسازی ساخته خواهند شد.
وی در پایان تاکید کرد: هدف ما این است در گام اول نیاز بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی ایران را تامین کنیم و در گام دوم درخواست سایر دانشگاه ها نیز پاسخ دهیم.
بنا براین گزارش دانشکده داروسازی پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران، اولین دانشکده بین المللی داروسازی در ایران است که با هدف جذب و تربیت دانشجویان خارجی در رشته دکترای داروسازی با تکیه بر استانداردهای بین المللی و بهره گیری از کادر هیات علمی مجرب و متخصص و همچنین آزمایشگاههای مجهز و تجهیزات آزمایشگاهی و پژوهشی به روز دنیا و فضای آموزشی و پژوهشی مناسب تاسیس و راه اندازی شده و از مهر ماه سال 1394 در رشته دکترای داروسازی از میان داوطلبان علاقمند از کشورهای خارجی دانشجو می پذیرد.

دفعات مشاهده: 651 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر