• فرایندهای گردش کار

شماره نمابر 56423343
شماره تماس 3-56439990
robatkarim@iums.ac.ir

برگزاری جلسه فصل زمستان سفیران سلامت ادارات با موضوع پیشگیری و کنترل بیماری کرونا ویروس در شبکه بهداشت رباط کریم

| تاریخ ارسال: 1398/12/11 |
جلسه فصل زمستان سفیران سلامت ادارات با موضوع پیشگیری و کنترل بیماری کرونا ویروس در شبکه بهداشت رباط کریم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان رباط کریم، جلسه فصل زمستان سفیران سلامت ادارات با موضوع پیشگیری و کنترل بیماری کرونا ویروس یک شنبه،11 اسفند98،  در شبکه بهداشت رباط کریم برگزار شد.
در این جلسه ابتدا دکتر ناصرلاریمی سرپرست مرکز خدمات جامع سلامت انجم آباد  باتوجه مناسبت هفته سلامت مردان  در خصوص سرطانهای شایع در مردان و سرطان پروستات صحبت کرد.
  سپس پیمان یزدانی کارشناس واحد آموزش سلامت   ضمن اشاره به شیوع بیماری کرونا ، توصیه هایی را به شرح ذیل برای کارمندان ادارات عنوان کرد:
  • بطور مدام و در هر زمان ممکن ، دست ها  را با آب و صابون بشویید.
  • از دست دادن و روبوسی بپرهیزید.
  • دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه ترجیحاً با دستمال و یا با قسمت بالای آستین بپوشانید.
  • با افراد دارای علائم تنفسی سرفه و عطسه حداقل فاصله دو متر را رعایت کنید.
  • از تماس دست قبل از شستن،  به چشم،بینی،و دهان خود خودداری نمایید.
  • از رها کردن دستمال،دستکش و ماسک استفاده شده در محیط خودداری نمایید.
  • از تماس با حیوانات اهلی و وحشی خودداری نمایید .
  • در صورت داشتن علائم بیماری تنفسی، در منزل استراحت نمایند و در صورت عدم بهبودی در روند بیماری و بدتر شدن حال تان به پزشک مراجعه نمایید.
  • از مراجعه بی دلیل به مراکز درمانی و بیمارستانها صرفاً بدلیل ترس از ابتلا به  بیماری کرونا ویروس ،خودداری کنید
  • در مکانهای عمومی ، وسایل حمل و نقل شهری ،محل کار،مدرسه ،  و.. از دست زدن به چشم ، دهان، بینی خودداری نمایند
  • رعابت تهویه  مناسب هوا در اتاق ها ، با باز کردن درب و پنجره ها
  • استعمال مواد دخانی بویژه قلیان ممنوع است
  • از سفرهای غیر ضروری و شرکت در تجمعات جدا بپرهیزید و در صورتی که مجبور به حضور در محفلی هستید حتما از دستکش و ماسک استفاده نماییدو از  دست دادن و روبوسی بپرهیزید.
  • در خوابگاهها ضمن رعایت همه موازین  بهداشتی عنوان شده ،فاصله  تخت ها  از هم باید 2متر باشد.
  • در هنگام سوار شدن در آسانسور رو به درب و پشت به هم به ایستید نه روبروی هم ،و  در صورت دست زدن به دکمه ها و سطوح حتما به صورت خود دست نزنید و بلافاصله دست خود را بشویید .
 در ادامه مهندس مهدی کاظم پور کارشناس  بهداشت محیط شبکه بهداشت، در باره نحوه گندزدایی سطوح با توجه به مواد در دسترس توضیحاتی را به شرح ذیل عنوان کرد :

• ماده مناسب برای گندزدایی (بر پایه آب،الکل و یا هیپو کلریت سدیم 1 درصد) در نظر گرفته می شود. برای تهیه این غلظت از مواد گندزدا لازم است یک واحد آب ژاول ماده سفید کننده تجاری با غلظت 5% را به 5 واحد آب سرد و معمولی در ظرف درب دار و ترجیحا" پلاستیکی اضافه نمود. یادآور می شود و حداکثر زمان ماندگاری و قابل استفاده بودن این محلول برای عملیات گندزدائی 24 ساعت در نظر گرفته شده است. به جهت افزایش کارآمدی ماده گندزدای درست شده تازه مصرف کردن آن در اولویت می باشد.
  • گندزدا باید با آب سرد یا معمولی تهیه گردد.
  • جهت زدودن و کاهش بار آلودگی سطوح از عامل بیماریزا، ابتدا سطوح با دستمال مرطوب و آغشته به مواد شوینده نظافت می گردد.
  •  برای نظافت سطوح لازم است 2 دستمال مجزا پیش بینی شود و پس از هر بار نظافت (در نیمه شیفت و انتهای آن ) دستمال ها حتما" شسته و گندزدائی شوند تا برای نوبت بعدی استفاده آماده گردند.
  • گندزدائی توسط دستمالی که توسط محلول گندزدا تهیه شده مرطوب و خیس شده برای سطوح انجام می شود. در این قسمت دستمال در سطل یا ظرفی که محتوی محلول گندزدا است غوطه ور شده پس از فشردن و زدودن محلول اضافی بر روی کلیه سطوحی که تماس مشترک برای آنها وجود دارد کشیده می شود.
  • لازم است رطوبت ناشی از آغشته شدن سطوح (میله ها، دستگیره ها، و ....) به مواد گندزدا بصورت خود بخودی خشک شده و از خشک کردن سطوح با وسایل و یا دستمال دیگر ممانعت بعمل آید(مهم)
  •  مدت حدود 10 دقیقه ای ماندگاری برای اثر بخشی موا گندزدا بر روی سطوح پیش بینی می شود.
  •  لازم است نظافت را از یک نقطه آغاز و در طرف یا نقطه مقابل به پایان برسد.
  • دستمال ها و و سایلی که برای نظافت استفاده می شود باید از وسایلی که برای شستشو و نظافت سرویسهای بهداشتی به کار می رود جدا بوده و در هیچ شرایطی مشترکا" استفاده نگردد.
  • فرد یا افراد مسئول نظافت در هنگام نظافت باید از ماسک، دستکش، و لباس کار مناسب و مقاوم در برابر خوردگی آب ژاول استفاده نمایند
  • لازم است در حین کار با ترکیبات گندزدای پایه کلر از جریان مناسب هوا در محل گندزدایی استفاده کرد تا انتشار ترکیبات کلر در فضای بسته باعث مسمویت افراد نگردد.
 گفتنی است در پایان جلسه سیده فاطمه موسویان مسئول آموزش سلامت شبکه بهداشت ، ضمن دعوت سفیران سلامت به آرامش و حفظ خونسردی اعلام نمود در صورتی که ماسک و دستکش صحیح استفاده نشود خود موجب انتشار آلودگی می گردد. سپس تصریح کرد: راههای شایع ورود  ویروس به بدن ، دهان،بینی و چشم می باشد بنابراین دست زدن مدام به عینک و صورت موجب هموار نمودن مسیر ورود ویروس به بدن می گردد بنابراین عادت دست به صورت زدن را ترک نماییم، با توجه به اینکه محل استقرار ویروس در بدن  حلق می باشد خوردن مایعات گرم به صورت مکرر، موجب شستشوی ویروس از حلق به معده و نابودی ویروس توسط اسید معده می گردد.
وی در پایان تاکید کرد:  با رعایت بهداشت فردی می توانیم این ویروس را شکست دهیم .
 توضیح اینکه  پس از اتمام جلسه رسانه آموزشی نظیر برو شور و جزوه آموزشی با موضوع بیماری کرونا ویروس بین شرکت کنندگان توزیع شد.

دفعات مشاهده: 773 بار   |   دفعات چاپ: 156 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر