تاب آوری و راهکارهایی برای رویارویی با کرونا

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۹/۱/۶ |
تاب آوری و راهکارهایی برای رویارویی با کرونا
تاب آوری به معنای توانایی تطابق با شرایط سخت زندگی و شکست‌هاست. زمانی که رویداد ناراحت کننده‌ای اتفاق می افتد، رویکرد شما چگونه است؟ در این مقاله، تاب آوری خود را مورد ارزیابی قرار داده و با یادگیری نکات ارائه شده مهارت‌های خود را در این روزها که با شیوع ویروس کرونا در کشور مواجه هستیم، ارتقا دهید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه و به نقل از صفحه اینترنتی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی ایران، زمانی که شما قدرت تاب‌آوری دارید، قدرت‌های درونی خود را تحت کنترل درمی آورید که این توانایی از بازگشت به عقب و پسرفت شما در مواجهه با سختی‌ها و مشکلاتی مانند از دست دادن شغل، بیماری، فاجعه یا از دست دادن فرد مورد علاقه جلوگیری می‌کند. اما اگر توان تاب‌آوری شما محدود باشد، ممکن است در شرایط سخت درجا بزنید یا احساس قربانی شدن پیدا کنید یا نا امید و افسرده شده و یا به مکانیسم‌های دفاعی ناکارآمدی مانند مصرف مواد مخدر روی ‌آورید.
تاب‌آوری باعث حل شدن مشکلات شما نمی‌شود اما می‌تواند منجر به افزایش توانایی شما برای پیدا کردن خوشی‌ها در زندگی، تصور عبور از مشکلات و مدیریت بهتر استرس در شما شود. اگر شما به ‌اندازه‌ای که دوست دارید قدرت تاب‌آوری ندارید، می‌توانید با ارتقای مهارت‌های لازم و استفاده از نکات زیر این توانایی را بهبود ببخشید.
تطابق در هنگام مصیبت‌ها
تاب‌آوری به توانایی افراد در تطابق با ناسازگاری‌های زندگی اطلاق می‌شود. در هنگام استرس، ناملایمات زندگی و حوادث ناگوار، شما در حال تجربه خشم، سوگ و درد هستید، اما در صورت داشتن این توانایی، همچنان قادر به حفظ عملکرد خود هستید. (عملکرد ازلحاظ فیزیکی و روان‌شناختی)
درواقع تاب آوری به معنای تحمل کردن، بردبار بودن یا به‌تنهایی بار مشکلات را به دوش کشیدن نیست بلکه معنای آن در توانایی شما برای دسترسی به دیگران در جهت حمایت است. در حقیقت نکته کلیدی تاب‌آوری همین مسئله می‌باشد.
تاب‌آوری و سلامت روان
تاب‌آوری می‌تواند به‌سلامت روان شما در شرایطی که می‌تواند منجر به استرس و اضطراب شود کمک کند. همچنین تاب‌آوری می‌تواند به عوامل ایجادکننده استرس اتفاقات دوران کودکی که منشأ آن‌ها درگذشته است کمک کند. اگر شما در حال حاضر از اختلالات روان‌پزشکی رنج می‌برید نیز، تاب‌آوری به بهبود شرایط کمک خواهد کرد.
نکاتی برای ارتقا تاب‌آوری
1- با دیگران ارتباط داشته باشید: ساختن روابط قوی، و ارتباطات مثبت با افراد موردعلاقه شما و دوستانتان می‌تواند هم در مواقع شادی و هم در زمان‌های غم احساس حمایت و پذیرش در شما ایجاد کند. همین‌طور می‌توانید با پیوستن داوطلبانه به گروه‌های مذهبی یا معنوی  این روابط را پایه‌گذاری کنید.
2- هرروز خود را معنادار کنید: هرروز کاری را انجام دهید که در شما احساس هدفمند بودن و رضایت ایجاد می‌کند. برای خود اهدافی تعیین کنید که به آینده شما معنا می‌بخشد.
3- از تجارب خود بیاموزید: در مورد اینکه چگونه درگذشته بر مشکلات و سختی‌ها غلبه کرده‌اید فکر کنید. مهارت‌ها و تکنیک‌هایی که برای کمک به شرایط مشابه درگذشته استفاده کردید را در نظر داشته باشید. حتی می‌توانید تجارب قبلی خود را برای شناسایی الگوهای رفتاری کارآمد و ناکارآمد قبلی که داشتید یادداشت کنید و از آن‌ها به‌عنوان راهنما برای رفتارهای آینده استفاده کنید.
4- امیدوار باقی بمانید: شما نمی‌توانید گذشته را تغییر دهید اما می‌توانید هم چنان به آینده امیدوار باشید. پذیرش و انتظار تغییر می‌تواند تطابق با شرایط را آسان‌تر کند و دیدگاهی همراه با اضطراب کمتر ایجاد کند.
5- از خودتان مراقبت کنید: مراقب احساسات و نیازهای خود باشید. در فعالیت‌هایی که برایتان لذت‌بخش هستند شرکت کنید. فعالیت‌های ورزشی را در برنامه خود بگنجانید. به‌اندازه بخوابید و از رژیم غذایی سالم پیروی کنید. از روش‌های مدیریت استرس و آرام‌سازی مثل تکنیک‌های آرام‌سازی و مدیتیشن، تصویرسازی هدایت‌شده و تنفس عمیق یا عبادت بهره ببرید.
6- پویا و فعال باشید: مشکلات خود را نادیده نگیرید. در عوض مسائلی را که نیاز به توجه شما دارند، با برنامه‌ریزی، و حرکت برای انجام آن‌ها حل کنید.
اگرچه ممکن است زمانی طول بکشد تا بهبودی پیدا کنید اما آگاه باشید که شرایط زمانی می‌تواند بهتر شود که بر آن تمرکز کرده و کارکنید.
چه زمانی نیاز به ارزیابی تخصصی لازم است؟
بهبود تاب‌آوری نیازمند گذشت زمان و تمرین است. اگر احساس می‌کنید با تلاش‌های شما پیشرفت زیادی در این زمینه صورت نگرفته یا نقطه شروعی برای خود ندارید، صحبت با یک متخصص سلامت روان را در نظر داشته باشید. با راهنمایی این افراد شما می‌توانید تاب‌آوری و سلامت روان خود را ارتقا دهید.

دفعات مشاهده: 21182 بار   |   دفعات چاپ: 33 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر