• 1403/10/19 - 11:45
  • - تعداد بازدید: 124
  • - تعداد بازدیدکننده: 118
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
در هفدهمین همایش سالیانه طب اورژانس ایران مطرح شد:

از نقش طب اورژانس در حفظ جان ایرانیان تا جایگزینی هوش مصنوعی برای اپراتورهای 115

هفدهمین همایش سالیانه طب اورژانس ایران با حضور معاون وزیر بهداشت و روسای نهادهای امدادی و نظام پزشکی افتتاح شد، در این مراسم به اهمیت نقش طب اورژانس در حفظ جان ایرانیان تا جایگزینی هوش مصنوعی برای اپراتورهای 115 پرداخته شد.

343359.mp3 از نقش طب اورژانس در حفظ جان ایرانیان تا جایگزینی هوش مصنوعی برای اپراتورهای 115

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر نادر توکلی در افتتاحیه هفدهمین همایش سالیانه طب اورژانس ایران با حضور معاون درمان وزارت بهداشت، روسای سازمان نظام پزشکی و اورژانس و رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به حمایت و همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران از انجمن طب اورژانس برای اجرای این همایش در راستای ارتقای مهارتی نیروهای اورژانس عنوان کرد: از ویژگی بارز این همایش کار تیمی است که مشارکت و حضور تیم‌های امدادی هلال احمر و فوریت‌های پزشکی اورژانس 115 و طب اورژانس، پزشکان عمومی و پرستاران بیمارستان‌ها نشان از این کار تیمی است.

 

وی با تشریح کارگاه‌های این همایش از مشارکت بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی در این رویداد خبر داد و گفت: هفته گذشته در دانشگاه علوم پزشکی ایران، همایش هوش مصنوعی در سلامت برگزار شد و یکی از موضوعات با همکاری اپراتور همراه اول استفاده از آمبولانس مجهز به انجام سونوگرافی و نوار قلب است که بتوان همزمان در حین حرکت این اطلاعات به بیمارستان مقصد ارسال شود.

 

رئیس هفدهمین همایش سالیانه طب اورژانس ایران در ادامه نسبت به اهمیت تجهیز آمبولانس‌ها برای ارسال اطلاعات بیمار و مصدوم به بیمارستان با تقویت زیرساخت‌های هوش مصنوعی تاکید کرد.

 

کاهش اپراتورهای مرکز 115 اورزانس با بهره‌گیری از هوش مصنوعی/حذف کاغذ در خدمات اورژانس‌های پیش بیمارستانی

 

در ادامه این مراسم جعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به اینکه اورژانس پیش بیمارستانی در کنار اورژانس بیمارستانی می‌تواند به سلامت بیماران و مصدومان کمک کند، افزود: اپراتورهای اورژانس برای تشخیص مشکل تماس گیرنده از الگوریتم‌های خاصی استفاده می‌کنند، با این روش، مدیریت بهتری برای اعزام آمبولانس اتفاق می‌افتد، همچنین به کمک یک نرم‌افزار دیگر که توانایی فهم نوار قلبی در اورژانس دارد؛ نیاز به متخصصان این حوزه کاهش یافته است.

میعادفر درخصوص قابلیت جدید اورژانس که امکان‌ یافتن موقعیت مکانی دارد، افزود: اکنون با هماهنگی اپراتورهای تلفن همچنین با امکان موقعیت یابی نشانی بیمار، حدود 300 متر اختلاف دسترسی وجود دارد که امیدواریم به زودی این اختلاف مکان‌یابی به 50 متر کاهش یابد.

رئیس سازمان اورژانس کشور، نظارت بر همه آمبولانس‌های اورژانس را دیگر امکان این سازمان عنوان کرد و گفت: با این قابلیت در صورت بروز حادثه به راحتی می‌توان از آمبولانس دیگری با سرعت بالا برای رسیدن به موقع بر بالین بیمار استفاده کرد.

 

وی همچنین عنوان کرد که در فرایندهای اورژانس‌های پیش بیمارستانی در سطح کشور استفاده از کاغذ حذف شده است و خدمات با استفاده از اپلیکیشن و سیستم هوشمند صورت می‌پذیرد.

 

جان ایرانیان را باید در تلفات جاده ای و حوادث حفظ کرد

 

در ادامه این مراسم دکتر محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی نیز با اشاره به اهمیت برگزاری چنین همایش‌های که منجر افزایش کیفیت خدمات پزشکی و در نهایت تضمین سلامت آحاد جامعه می‌شود، گفت: فرسودگی در رشته طب اورژانس بالا بوده و این در حالی است که ظرفیت پذیرش صندلی‌های دستیاری 5400 است، ولی دو هزار و 169 صندلی خالی است، زیرا اقبال به رشته‌های تخصصی اطفال، داخلی، بیهوشی و طب اورژانس کم است و دلیل آن تعرفه‌های کم و سختی کار در این رشته‌ها است.

 

وی با اشاره به اینکه 60 هزار پزشک عمومی تمایلی برای تحصیل در دوره تخصصی ندارند و 30 هزار پزشک عمومی نیز در رشته پزشکی شاغل نیستند، گفت: برخی فقط به افزایش ظرفیت پزشکی فکر می‌کنند، بدون آنکه برای جذب پزشکان عمومی که خارج از چرخه پزشکی مانده‌اند  راه‌حلی ارائه دهند.

 

رئیس زاده ادامه داد: این رویکرد که صرفاً بر افزایش تعداد دانشجویان پزشکی تمرکز دارد، مشکلات رشته‌های مهمی مانند طب اورژانس، بیهوشی و اطفال را حل نمی‌کند. خوشبختانه رئیس‌جمهور و وزیر بهداشت تا حدودی این روند را متوقف کردند، اما پذیرش در این مدت، بیش از ۱۶ هزار دانشجوی جدید پزشکی در هرسال، عواقب ناگواری بر کیفیت آموزشی دانشگاه‌ها خواهد داشت و قطعا دردی از مشکلات فعلی جامعه پزشکی و مردم حل نخواهد کرد.

 

وی در ادامه با اشاره 35 هزار فوتی سالیانه در کشور ناشی از تروما گفت: کاهش تلفات جاده ضرورت حفظ جمعیت سالم کشور است. این 35 هزار نفر عمدتاً در سنین فعال و مولد جامعه هستند و از دست دادن آن‌ها تأثیر مستقیمی بر نیروی انسانی و توسعه کشور دارد. علاوه بر این، 1400 فوتی ناشی از مسمومیت‌ها و بیش از یک هزار نفر بر اثر غرق‌شدگی داریم.

 

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور تصریح کرد: همچنین سالانه نزدیک به 390 تا 400 هزار نفر مصدوم حوادث داریم که این رقم واقعاً بسیار بالاست، بنابراین جلوگیری از کاهش جمعیت سالم کشور یکی از مهم‌ترین مسائل ما است. بحث فرزندآوری مهم است، اما تنها راه‌حل نیست، باید از کاهش جمعیت سالم نیز جلوگیری کرد.


رئیس زاده ادامه داد: همچنین نکته مهم این است که حدود 51 درصد فوتی‌ها در صحنه حادثه جان خود را از دست می‌دهند، 6 درصد در حین انتقال و 43 درصد نیز در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها فوت می‌کنند. این نشان می‌دهد نقش اورژانس، چه در بخش پیش‌بیمارستانی و چه در بیمارستانی، بسیار حیاتی است.

 

وی افزود: کاهش این آمار نیازمند یک برنامه‌ریزی جامع و عزم ملی است. بنده در دیدار با رئیس‌جمهور عرض کردم که اگر در دولت شما این طراحی و آمادگی برای کاهش تلفات جاده‌ای ایجاد نشود، در کدام دولت می‌توان انتظار داشت این اقدام صورت گیرد؟

 

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: براساس جدیدترین آمارها در ایران سالانه یک میلیون و 57 هزار تولد جدید رخ می‌دهد، اما در مقابل، حدود 450 هزار مرگ‌ومیر وجود دارد و به نوعی نسبت میزان مرگ و میر به تولد ایرانیان در حال برابر شدن است! و باید تلاش کرد این 450 هزار فوتی، به‌ویژه در موارد قابل پیشگیری، کاهش پیدا کند.

 

رئیس زاده گفت: نقش اورژانس، چه در مرحله پیش‌بیمارستانی و چه در بیمارستان، بسیار کلیدی است. اگر این سیستم به درستی ساماندهی نشود، کاهش تلفات ممکن نخواهد بود. اما متأسفانه چالش‌های زیادی در این حوزه وجود دارد، از جمله مشکلات معیشتی کادر اورژانس، فرسودگی شغلی، کمبود نیروی متخصص، تعرفه‌های پایین و کمبود امکانات و تجهیزات است. این مسائل باید به عنوان یک موضوع ویژه در سطح کشور دیده شوند و راه‌حل‌های اساسی برای آن‌ها ارائه شود.


رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره اینکه اخیراً تصمیمات خوبی در شورای عالی سلامت گرفته شده است، گفت: ما از سازمان برنامه و بودجه انتظار داریم که مصوبات شورای عالی سلامت را دستکاری نکند. این حداقل انتظار جامعه پزشکی است. یکی از موارد مهم، افزایش منطقی ویزیت‌های حرفه‌ای است که باید متناسب با شرایط فعلی کشور انجام شود. امیدواریم قبل از پایان سال، این موارد تصویب و ابلاغ شود تا گامی برای بهبود وضعیت جامعه پزشکی و خدمات سلامت برداشته شود.

 

وی گفت: شرایط کشور دشوار است، اما ما نباید دچار یأس و ناامیدی شویم. تکرار عبارات مأیوس‌کننده، به‌ویژه در فضای مجازی، کمکی به حل مشکلات نمی‌کند. باید امید را زنده نگه داریم و با تلاش، به کشور کمک کنیم. ایران در تاریخ خود شرایط بسیار سخت‌تری را تجربه کرده و همیشه سربلند بیرون آمده است. این بار نیز با تلاش و امید، می‌توانیم رشد و پیشرفت کشور را ادامه دهیم.

 

آمادگی مردم برای مقابله با حوادث باید بهبود یابد

 

در ادامه پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر نیز با اشاره به ویژگی‌های طب اورژانس گفت: نخستین ویژگی‌ مهارت و تخصص است، این افراد آگاهی گسترده‌ای در حوزه پزشکی دارند و در تصمیم‌گیری‌های فوری و شرایط بحرانی بسیار توانمند هستند.

 

وی افزود: توانایی تشخیص اولویت‌ها در شرایط پرفشار، یکی از مهم‌ترین مزیت‌های آنهاست. ارتباطات تکنیسین‌های اورژانس چه با سایر پزشکان و چه با بیماران و همراهان آنها بی نظیر است، همچنین انعطاف‌پذیری و انطباق‌پذیری‌ آنها نیز قابل تحسین است و در شرایط سخت و با منابع محدود، وظیفه خود را که نجات جان انسان‌هاست، به بهترین شکل انجام می‌دهند.

 

کولیوند ادامه داد: کادر اورژانس در مدیریت بحران‌ها همیشه در خط مقدم هستند؛ چه در حوادثی مثل زلزله و سیل و چه در بحران‌هایی مانند همه گیری کرونا، این افراد با تبحر و روحیه تیمی عالی عمل کرده‌اند. تحمل شرایط دشوار مانند شیفت‌های طولانی و استرس بالا، در عین حال حفظ اخلاق حرفه‌ای و انسان‌دوستی، از ویژگی‌های بارز کادر اورژانس است.

 

وی تصریح کرد: از نگاه قرآنی، فعالیتی که کادر اورژانس انجام می‌دهند، از جنس «صالحین» است و خداوند در آیه 69 سوره نساء می‌فرماید که خداوند نعمت‌های خود را به پیشوایان، صدیقین، شهدا، و صالحین عطا کرده است و این موضوع نشان می‌دهد که کار اورژانس، نیکو و حسنه است.

 

کولیوند افزود: اورژانس و هلال احمر همکاری‌های بسیاری دارند؛ چه در شرایط عادی و چه در بحران‌ها این همکاری وجود دارد. این همکاری شامل فعالیت‌های آموزشی، ارتقای تاب‌آوری کارکنان و جامعه همچنین ارائه خدمات درمانی در داخل و خارج از کشور است.

 

رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: هلال احمر و اورژانس می‌توانند نقش اساسی در بهبود آمادگی مردم برای مقابله با حوادث ایفا کنند و با استفاده از ظرفیت‌های مشترک، می‌توان به مردم امید و آرامش داد و شرایط سخت را بهتر مدیریت کرد.

 

گفتنی است، هفدهمین همایش سالیانه طب اورژانس ایران در تاریخ 19 تا 21 دی ماه در مرکز همایش‌های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می‌شود.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 343359
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید