• 1403/07/15 - 09:30
  • - تعداد بازدید: 216
  • - تعداد بازدیدکننده: 202
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیر گروه آموزش و ارتقا سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران تشریح کرد

جزئیات نخستین تور مطالعاتی نظام بهداشت اولیه ایران برای پزشکان تاجیکستان

مدیر گروه آموزش و ارتقا سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران به تشریح تور مطالعاتی بین المللی با عنوان آشنایی با نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه (PHC) برای مدیران و پزشکان کشور تاجیکستان پرداخت.

338949.mp3 جزئیات نخستین تور مطالعاتی نظام بهداشت اولیه ایران برای پزشکان تاجیکستان

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ تور مطالعاتی بین المللی با عنوان آشنایی با نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه (PHC) برای مدیران و پزشکان کشور تاجیکستان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران با هماهنگی معاونت بهداشت و معاونت بین الملل دانشگاه از تاریخ 16 تا 25 مهر ماه سال جاری برگزار می‌شود.

 

برای آشنایی بیشتر با چگونگی برنامه‌ریزی و اجرای این تور مطالعاتی، خبرنگار روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه با دکتر سیده معصومه گشتائی مدیر گروه آموزش و ارتقا سلامت معاونت بهداشت به عنوان میزبان و برگزار کننده این تور مطالعاتی مصاحبه کرده‌ است. در ادامه متن این گفت‌و‌گو درج شده است.

 

به عنوان سوال نخست لطفا توضیحاتی درباره هدف، مدعوین و مهمانان این تور مطالعاتی بفرمائید

 

با استفاده از ظرفیت نظام بهداشتی کشور در راستای معرفی خدمات بهداشتی به کشورهای منطقه، بازاریابی و همچنین ارتقا نظام سلامت خود، تصمیم به برگزاری تور مطالعاتی تاجیکستان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مهر ماه ۱‍۴۰۳ گرفته شد.

 

این برنامه به صورت مشترک با معاونت بهداشت و بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران به پیشنهاد اداره روابط بین الملل وزارت متبوع و با حمایت وزارت بهداشت برای نخستین بار در کشور برگزار می‌شود.

امور اجرایی و تامین مالی از سوی معاونت بین الملل دانشگاه، قسمت‌های فنی و محتواهای آموزشی از سوی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام می‌شود.

 

در این تور مطالعاتی 24 نفر از مدیران نظام سلامت کشور تاجیکستان با تخصص‌های مختلف (اکثرا) در حوزه متخصصین زنان و زایمان و سایر تخصص‌های پزشکی در سطح ملی، منطقه‌ای و محله‌ای دعوت شده‌ اند.

 

چه چیزی شما را به برگزاری چنین تور مطالعاتی علاقه‌مند کرد؟

 

با توجه به اینکه کشور ایران در ارائه خدمات بهداشتی اولیه و به طور کلی نظام بهداشتی در منطقه و حتی جهان سرآمد است، بنابراین می‌تواند الگوی مناسبی برای سایر کشورها باشد. می‌توان از طریق آموزش تیم سلامت سایر کشورها، طراحی نظام شبکه، طراحی برنامه متناسب با نیاز هر کشور و ارائه خدمات بهداشتی به ارتقا سلامت در کشورهای منطقه و در نهایت تاثیرات مثبت آن در برنامه‌های نظام سلامت ایران اشاره کرد.

 

چه برنامه‌ای برای بازدید و آشنایی مدعوین با نظام بهداشتی کشور دارید؟

مدعوین سه روز در ستاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با برنامه‌های ملی محوله از سوی وزارت خانه آشنا خواهند شد. در روزهای دیگر بازدید از معاونت بهداشت، بازدید از پروژه بین المللی سازی نظام سلامت در شبکه بهداشت و درمان شهر قدس، سپس بازدید از مرکز مشاوره رفتاری، مرکز سراج و کلاس‌های آمادگی زایمان در مرکز خدمات جامع سلامت والفجر، بازدید از مرکز آموزش بهورزی و خانه‌های بهداشت در شهرستان شهریار، طب کار در مرکز خدمات جامع سلامت شهرک آزادی و آزمایشگاه مرکزی تهرانسر و شهرک ولیعصر برنامه‌‌ریزی شده است.

 

چرا تاجیکستان را به عنوان مهمان انتخاب کردید؟

 

این کشور عضو کشورهایG5  است. همچنین به دلیل اشتراکات فرهنگی و تاریخی این کشور با کشور ایران و تقاضای مسئولین سلامت آن کشورجهت گسترش همکاری‌ها، تاجیکستان انتخاب شد.

در راستای آشنایی با  فرهنگ کشور تاجیکستان و زبان گفتاری آن‌ها (که فارسی است)، مطالعه‌ای انجام شد. برای اجرای این تور مطالعاتی بیشتر از ۴ ماه مطالعه، تحقیق، برنامه‌ریزی و هماهنگی انجام و جلسات متعددی برگزار شده است.

 

برای برآورده کردن نیازها و انتظارات مهمانان خارجی چگونه برنامه‌ریزی می‌کنید؟

در اجرای این دوره چندین جلسه مشترک با نماینده‌ تاجیکستان داشتیم و از وی خواستیم تا نیازها و درخواست‌های مدعوین را با ما در میان بگذارد تا در راستای پاسخ به نیازهای آن‌ها برنامه ریزی مناسب را داشته باشیم. جلسات مشترکی نیز با معاونت بین الملل و اساتید خبره برای همفکری برای برنامه‌ریزی دقیق و اجرای با کیفیت تور مطالعاتی برگزار کردیم. همچنین مطالعاتی در خصوص اجرای بهتر تور مطالعاتی و بررسی تجارب سایر کشورها انجام شد.

 

چه چالش‌هایی در برگزاری تورهای مطالعاتی با مهمانان خارجی وجود دارد؟ و چه راه‌کاری برای مقابله با این چالش‌ها پیش‌بینی کردید؟

منابع مالی مهم ترین چالش ما بوده و هست. منابع مالی صرفا از سوی دانشگاه تامین شد و با توجه به کم بودن بودجه با محدودیت‌های زیادی مواجه شدیم. چالش بعدی تغییر مدیریت‌ها در حین برنامه ریزی برای اجرای این پروژه بود.

 

با توجه به محدودیت‌های گفته شده، ما سعی کردیم بیشتر به محتواهای علمی برنامه توجه کنیم. همچنین از اساتید خواستیم تا صرفا یک نگاه فنی و آموزشی در اجرای این برنامه داشته باشند تا بتوانیم خدمات نظام سلامت کشور را به خوبی معرفی کنیم و با تبادل تجربیات بین دو کشور در نهایت منجر به ارتقا سلامت کشورخود و کشورهای منطقه شویم، چرا که ارتقا سلامت کشورهای همسایه بر روی سلامت کشور ما تاثیر مثبت دارد.

 

چگونه از کیفیت برگزاری دوره اطمینان حاصل می‌کنید؟

سعی ما بر اجرای بهینه این برنامه با کیفیت‌ترین حالت ممکن است. تمام تیم ما در راستای اجرای بهتر این برنامه در حال تلاش هستند. با توجه به اینکه این نخستین برنامه در سطح ملی در نظام سلامت کشور است قطعا نواقصی خواهد داشت که با دریافت بازخورد از اساتید و همچنین مدعوین درصدد رفع آن‌ها برخواهیم آمد.

 

به عنوان نخستین تجربه در کشور و دانشگاه علوم پزشکی ایران، امیدوار هستیم که از طریق این برنامه بتوانیم به بهترین شکل ممکن خدمات سلامت کشور خود را به دیگران معرفی و در راستای ارتقای سلامت کشور خود و کشورهای منطقه موثر باشیم.

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 338949
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید