• 1403/06/21 - 09:38
  • - تعداد بازدید: 170
  • - تعداد بازدیدکننده: 165
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

حدود 20 درصد از دانش آموزان 7 تا 18 ساله دچار اضافه وزن و چاقی هستند

وبینار آموزشی تغذیه در سنین مدرسه و ایران اکو روز دوشنبه 19 شهریور ماه توسط گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت برگزار شد.

337886.mp3 حدود 20 درصد از دانش آموزان 7 تا 18 ساله دچار اضافه وزن و چاقی هستند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران به نقل از معاونت بهداشت، لیلا فرزاد؛ کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت گفت: این کارگاه مجازی با هدف توانمندسازی 45 نفر از کارشناسان گروه بهبود تغذیه حوزه تحت پوشش معاونت بهداشت، در اجرای برنامه پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی نوجوانان ( ایران اکو) برگزار شد.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت با اشاره به اهمیت تغذیه در ارتقای سطح سلامت و پیشگیری از بیماری مزمن گفت: امروزه مشکل اضافه وزن و چاقی در جهان به صورت یک معضل جهانی مطرح می شود و رژیم های غذایی ناسالم و سبک زندگی بی تحرک از علل اصلی بروز آن است؛ به طوری که از سال 1980 تا به حال چاقی به دو برابر رسیده است. شیوع اضافه وزن و چاقی در سال 1974 در کودکان 2 تا 19 سال 5.1% و در سال 2010 به 16% رسیده و به ازای هر 10 کودک یک نفر مبتلا به اضافه وزن و چاقی در جهان است. در کشور ما نیز توقف روند چاقی و دیابت، از اهداف راهبردی در سند ملی تغذیه و امنیت غذایی و سند ملی بیماری های غیر واگیر تا سال 1404در نظر گرفته شده است. بر اساس نتایج پیمایش ملی"کاسپین 5  "در سال 1394، حدود 20%  دانش آموزان 18-7 سال دچار اضافه وزن و چاقی هستند و چاقی شکمی در 21% این گروه سنی وجود دارد.

فرزاد خاطرنشان کرد: خطر ابتلا به چربی خون بالا، پرفشاری خون، مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 نیز در نوجوانان چاق بیشتر است و چاقی دوران مدرسه، با پیامدهای بلند مدت سلامت از جمله: افزایش خطر بیماری قلبی عروقی و آترواسکلروز در سنین بالاتر مرتبط است. همچنین در مردانی که در نوجوانی دچار اضافه وزن بوده اند، خطر سرطان کولورکتال و نقرس و در زنانی که در نوجوانی دچار اضافه وزن بوده اند، خطر آرتریت بیشتر است.

وی در ادامه افزود: مصرف مواد غذایی پرکالری، تنقلات نامناسب، کم تحرکی، افزایش مدت زمان تماشای تلویزیون و استفاده از کامپیوتر، تبلت و موبایل؛ احتمال بروز اضافه وزن و چاقی کودکان و نوجوانان را تشدید کرده است. به همین منظور بر آن شدیم تا کارگاه یک روزه تغذیه در سنین مدرسه و برنامه پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی نوجوانان را برای کارشناسان تغذیه برگزار کنیم.

اهمیت تغذیه سالم، نیازهای تغذیه ای نوجوانان بر اساس هرم های غذایی 5 تا 11 سال و 12 تا 18 سال، عادات غلط غذایی و رفتاری در سنین مدرسه و بلوغ، فعالیت بدنی در کودک و نوجوان 18 - 5 سال، ارزیابی وضعیت تغذیه در نوجوانی، مهارتها و اصول مشاوره، بررسی تن سنجی، شاخص های ارزیابی وضعیت رشد دانش آموزان، اضافه وزن و چاقی در سنین مدرسه، از اهم مطالب ارائه شده توسط کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت بود.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 337886
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید