• 1401/08/29 - 09:25

ساری بیشترین شیوع پیش دیابت در کشور را دارد

نتایج یک مطالعه که با مشارکت پژوهشگران پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شده نشان می دهد که یزد با 20.8 درصد بیشترین میزان شیوع دیابت در کشور داراست و بیشترین شیوع پیش دیابت در ساری با 42.8 درصد و کمترین آن در فسا با 6.5 درصد بوده است.

7671.mp3 ساری بیشترین شیوع پیش دیابت در کشور را دارد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، نتایج به دست آمده از مقاله Nationwide Prevalence of Diabetes and Prediabetes and Associated Risk"Factors Among Iranian Adults: Analysis of Data from PERSIAN Cohort Study" که با مشارکت پژوهشگران پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 2021 به انجام رسید،  شیوع دیابت و پیش دیابت به ترتیب در افراد بالغ بالای 35 سال در مردان 13 درصد و 27 درصد و در زنان 17 درصد و 24 درصد بوده است.

در این مقاله آمده است: از بین بیماران دیابتی، حدود 80 درصد از دیابت خود آگاه بودند که از این میان 41 تنها درصد موفق به کنترل قند خون خود شده بودند.

در این مقاله بیان شده که در سطح بین المللی شیوع دیابت از سال 2014 که 8.5 درصد بوده که در سال 2019 به 9.3 درصد رسید،  این میزان به طور قابل توجهی در ایران بیشتر از پیش بینی های قبلی بوده و این نتایج بسیار نگران کننده است.

نتایج این مقاله نشان می دهد که در خصوص تفاوت اقوام ایرانی در بروز دیابت اقوام، قوم بلوچ و زابلی بیشترین شیوع دیابت و عشایر ترک کمترین شیوع را دارند.

عبدالکریم جبارپور

عبدالکریم جبارپور