• 1401/02/07 - 11:08
  • - تعداد بازدید: 2076
  • - تعداد بازدیدکننده: 1415
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به مناسبت روز جهانی ایمنی مطرح شد:

گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه ایران؛ بزرگ ترین قطب صنعتی کشور

مدیرگروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام کرد: با استقرار ۳۵ هزار واحد صنعتی و قرارگیری صنایع بسیار مهم و استراتژیک کشور در منطقه تحت پوشش ، این گروه به عنوان بزرگ ترین قطب صنعتی کشور محسوب می شود.

217.mp3 گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه ایران؛ بزرگ ترین قطب صنعتی کشور
مدیرگروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام کرد: با استقرار ۳۵ هزار واحد صنعتی و قرارگیری صنایع بسیار مهم و استراتژیک کشور در منطقه تحت پوشش ،  این گروه به عنوان بزرگ ترین قطب صنعتی کشور محسوب می شود.
روابط عمومی دانشگاه به مناسبت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای مصادف با هشتم اردیبهشت ۱۴۰۱ و به منظور آشنایی بیشتر با خدمات این بخش، با مهندس محبوبه نجاریان؛ مدیر گروه  بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت و گو کرد.
مهندس نجاریان اظهار کرد: گروه بهداشت حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با استقرار ۳۵ هزار واحد صنعتی و فعالیت بالغ بر ۳۸۰ هزار نفر کارگر و قرارگیری صنایع بسیار مهم و استراتژیک کشور در منطقه تحت پوشش خود به عنوان بزرگ ترین قطب صنعتی کشور محسوب می شود؛ از این رو همکاران ما برای دستیابی به اهداف عالی بهداشت حرفه ای هر ساله اقدام به برنامه ریزی و انجام بازرسی از کارگاه ها و کارخانجات با هدف ارتقاء سطح سلامت کارکنان در واحدهای کاری می کنند.
وی با بیان این مطلب که  مدیریت سلامت شاغلان با انجام معاینات بدو استخدام ، دوره‌ای و ارتقای سطح اگاهی گروه‌های هدف از اهم فعالیت‌های سلامت محیط و کار این واحد می‌باشد، افزود: برنامه‌ریزی و نظارت بر شرایط محیط ‌های کار، ‌ارزیابی و اندازه‌گیری عوامل آلاینده محیط کار (شیمیایی، ‌فیزیکی، ‌ارگونومی) و استانداردسازی محیط‌های کار از دیگر برنامه های این گروه است.
به گفته وی، برقراری ارتباط با دانشکده بهداشت برای انجام طرح های تحقیقاتی و پژوهشی، استفاده از ظرفیت کارآموزان بهداشت حرفه ای و همچنین برگزاری دوره های آموزشی ویژه بازرسان بهداشت حرفه ای  بر عهده گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه است.
نجاریان با اشاره به اقدامات انجام شده در زمان شیوع کرونا،  افزود: گروه بهداشت حرفه ای هم راستا با سایر بخش ها با هدف ارائه مشاوره های تخصصی به صنایع به منظور بکارگیری روش های موثر و مفید مقابله و پیشگیری از شیوع ویروس کووید-۱۹واجرای دستورالعمل های وزارت بهداشت اقدام به تشکیل کارگروه تخصصی کرد و در این زمینه، برنامه ریزی و اجرای طرح تشدید بازرسی از کارگاه ها، کارخانه ها و سازمان های دولتی با هدف نظارت بر اجرای دستورالعمل های مبارزه با کووید-۱۹ وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی انجام شد.
مدیر گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص اهمیت این رشته در حوزه سلامت بیان کرد: بنابر اعلامیه کنفرانس عالی ریو، توسعه پایدار به عنوان یک استراتژی برای رفع نیازهای جمعیت دنیا سلامت انسان و محیط زیست در نظر گرفته می شود، بر این اساس انسان ها در ارتباط با توسعه پایدار نقش محوری بر عهده دارند و برخورداری از یک زندگی بارور و هماهنگ با طبیعت حق آنها است.
در نتیجه مهندسی بهداشت حرفه ای به عنوان عنصری اساسی یک بعد بهداشتی و اجتماعی از اصل توسعه پایدار را تشکیل می دهد و عملکردهای بهداشت حرفه ای مجموعه ای از فعالیت های کلیدی است که از طریق حفظ و ارتقاء سلامت نیروی کار جوامع، رسیدن به توسعه پایدار را تسهیل می کند.
وی یادآور شد: مهندسین بهداشت حرفه ای این دانشگاه می کوشند تا با نگهداری و بهبود حداکثر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کارکنان مشاغل مختلف تحت پوشش از طریق پیشگیری از خطرات تهدید کننده سلامت، مطالعه شرایط نامناسب محیط کار و اثرات مخرب آن بر تندرستی در راستای سالم سازی و بهسازی محیط کار گام موثری برای رشد و پیشرفت کشور بردارند.
نجاریان با بیان این نکته که رشته بهداشت حرفه ای ارتباط مستقیمی با صنعت دارد ، افزود: صنایع روز به روز در حال گسترش و توسعه می باشند، فعالیت شرکت های دانش بنیان می تواند نقش به سزایی در گسترش خدمات بهداشت حرفه‌ای داشته باشد و در حال حاضر دو شرکت مهندسی بهداشت حرفه ای در بخش خصوصی و مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار دانشگاه در این زمینه فعالیت می کنند.
وی خاطر نشان کرد: گروه مهندسی بهداشت حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در راستای سیاست های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی  و در چارچوب قوانین فصل چهارم و یازدهم قانون کار جمهوری اسلامی ایران با هدف حفظ، تامین و ارتقای سلامت شاغلان در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال ارائه خدمت به ذینفعان است.
نجاریان با اشاره به اهم برنامه عملیاتی سال جاری، افزود: سه برنامه مهم نیز در دستور کار گروه بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی ایران قرار دارد که شامل افزایش تعاملات با دانشکده بهداشت و انجام پروژه های تحقیقاتی، ارتقاء خدمات آزمایشگاه تخصصی بهداشت حرفه ای و برگزاری کارگاه آموزش کشوری مسئولان فنی شرکت های خصوصی ارائه دهنده خدمت است.
مدیر گروه بهداشت حرفه ای ضمن تقدیراز حمایت مسئولان دانشگاه عنوان کرد: با توجه به اهمیت حفظ و ارتقاء سلامت شاغلان، هیئت رئیسه دانشگاه نگاه و اهتمام ویژه ای به برنامه های این گروه دارند و برنامه ریزی برای ارتقاء ایمنی مراکز بهداشتی درمانی و سلامت کارکنان انجام شده است.
پایان مطلب//

 

 
 
 
  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 217
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مرضیه  رهنورد
خبرنگار:

مرضیه رهنورد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید