اهدای موفق اعضای بیمار «مرگ کامل» در بیمارستان فیروزگر دانشگاه علوم پزشکی ایران
اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی و قلبی (مرگ کامل) در بیمارستان فیروزگر دانشگاه علوم پزشکی ایران با موفقیت به سرانجام رسید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر سام زراعتیان نژاد دوانی سرپرست واحد فراهم آوری و نسوج پیوندی این دانشگاه درخصوص این پیوند عنوان کرد: نخستین اهدای پس از مرگ قلبی در طبقه بندی مستریخت کلاس دو، پس از زحمات تیم تخصصی OPU و تیم پیوند بیمارستان فیروزگر به طور موفقیت آمیز طی مدت 8 ساعت پس از مرگ قلبی و 6 ساعت روی پمپ جراحی قلب و عروق صورت پذیرفت و در نهایت ساعت 6 صبح "هاروست" انجام شد و اعضای اهداکننده به گیرندگان پیوند رسید.
وی ادامه داد: بیمار یک خانم 38 ساله که در اثر حوادث عروق مغزی ( GCS:3 ) شده بودند و پس از یک روز بستری در بیمارستان فیروزگر دچار ایست قلبی مقاوم به درمان شد که به ماساژ قلبی بسته و حتی ماساژ قلبی به مدت یک ساعت و 40 دقیقه جواب نداد و با تلاش طاقت فرسای کوردیناتور رضایت گیر واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی ایران، خانواده تصمیم به اهدای اعضا و جانبخشی به بیماران نیازمند عضو گرفتند.
زراعتیان نژاد دوانی افزود: در این شرایط بیمار فورا به اتاق عمل مجهز و پیشرفته بیمارستان فیروزگر منتقل شد و پس از تجویز "هپارین" با همکاری تیم تخصصی اتاق عمل و جراحی قلب به طور موفقیت آمیز به مدت 6 ساعت برای آماده سازی شرایط برداشت و پیوند اعضا روی پمپ جراحی قلب و عروق قرار گرفت.
همچنین زراعتیان نژاد درخصوص اهمیت این دستاورد بیان کرد: اقدام صورت گرفته از نظر طبقه بندی DCD یا اهدای بعد از مرگ قلبی در مستریخت کلاس دو قرار میگیرد، این اقدام، اگر در دنیا از زمان بعد از مرگ بینظیر نباشد ولی کم نظیر است.
وی در توضیحات روند این پیوند ادامه داد: پس از اعلام ایست قلبی به بنده و تیم تخصصی جراحی قلب در بیمارستان حضور پیدا کرده و مسئولیت اصلی قرار گرفتن روی پمپ و زنده نگه داشتن بیمار مرگ مغزی و آمادهسازی برای برداشت اعضا از سوی اینجانب و دکتر یزدان شفی خانی و دکتر میترا حسامی مقدم صورت پذیرفت و برداشت اعضا ساعت 6 صبح پس از پروتکل تاییدات مرگ مغزی؛ از سوی تیم پیوند کبد بیمارستان فیروزگر با حضور فعال و مجدانه با سرپرستی دکتر سید یحیی ضرغامی انجام پذیرفت و کلیههای این ایثارگر به بیماران نیازمند عضو اهدا شد که خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده، گیرندگان شرایط مطلوبی دارند و با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شدند.
سرپرست واحد فراهم آوری و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: این نخستین ارگانهای اهدایی از طریق DCD کلاس 2 است و پس از گذشت دو ماه از پیوند، گیرندگان همچنان شرایط عالی و مساعدی دارند.
زراعتیان نژاد از حمایتهای دکتر عبدالرضا پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران و دکتر خالقیان رئیس بیمارستان فیروزگر و تیم تخصصی OPU دانشگاه و همچنین تلاش تیم پرستاری و کوردیناتور ICU OPU و در نهایت تیم حرفه ای اتاق عمل بیمارستان فیروزگر در روز "هاروست" اتاق عمل قدردانی کرد.
گفتنی است، اهدای عضو پس از «مرگ مغزی» معروف ترین نوع اهدای اعضای پیوندی از جسد است که نیاز به تأیید مرگ مغزی از سوی پنج پزشک دارد؛ همچنین نوع دوم و دیگری از اهدای عضو به اهدای پس از «مرگ قلبی» گفته میشود که تا چندی قبل فقط در انگلیس، آمریکا و استرالیا انجام میشد که هماکنون در دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز صورت میپذیرد.
همچنین نوع سوم و دیگری از پیوند عضو تحت عنوان پیوند بعد از «مرگ کامل» شناخته میشود که تفاوت آن با «مرگ قلبی» این است که ابتدا اقدامات لازم برای احیای بیمار انجام میشود و پس از احیای قلب، اعضای بیمار اهدا میشود. اهدای پس از «مرگ کامل» یعنی زمانی که ضربان قلب پس از انجام روشهای معمول باز نمیگردد بیمار به صورت اورژانسی به اتاق عمل منتقل میشود.
پایان مطلب//