دبیر ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی مطرح کرد:
ضرورت تقویت هوش مصنوعی در حوزه پیشگیری/ایجاد همافزایی در حوزه هوش مصنوعی از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران
دبیر ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی ایران با برگزاری همایش بین المللی هوش مصنوعی در سلامت؛ یک هم افزایی در این زمینه در کشور شکل داده است، گفت: از هوش مصنوعی باید در حوزههای پیشگیری، درمان، بیماریهای واگیر و غیر واگیر، برط رف کردن مشکلات بیمهها و کاهش هزینه بیماریهای مزمن استفاده بیشتری کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر مصطفی قانعی در افتتاح همایش بین المللی هوش مصنوعی در سلامت عنوان کرد: حوزه هوش مصنوعی مهم است و باید برای آن نقشه راه تبیین شود، همچنین این حوزه از تکنولوژی باید به صورت یکسان پیشرفت کند به طور مثال در حوزه پزشکی که برخی رشتهها نیاز مردم است اقبال بیشتری یافته و برخی رشته دچار اقبال کمتری هستند، بنابراین هوش مصنوعی نباید اینگونه رشد شود.
دبیر ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی ادامه داد: همانطور که هوش مصنوعی در زمینههای مراقبت در منزل، بازتوانی و آموزش توجه بیشتری یافته است نباید حوزه پیشگیری و درمان و بیماریهای واگیر و غیر واگیر رها شود.
قانعی با اشاره به اینکه در حوزه سلول های بنیادین و ژن درمانی دو خیریه ورود و پیشتاز هستند، افزود: در ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی 256 شرکت داریم که 28 شرکت در حوزه هوش مصنوعی فعالیت میکنند که سهم بالایی نیست و دانشگاه علوم پزشکی ایران با برگزاری این رویداد هم افزایی را در این زمینه شکل داده است.
دبیر ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی در ادامه به اهمیت استفاده از هوش مصنوعی برای برطرف کردن مشکلات بیمهها و کاهش هزینه بیماریهای مزمن تاکید کرد.
در ادامه دکتر وحید شاه منصوری رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول به تشریح اهداف اقتصاد دیجیتال در راستای افزایش رفاه اجتماعی و اقتصادی و خلق ثروت پرداخت و گفت: تا سال 2030 تکنولوژی دیجیتال از اینترنت نقش آفرینی بیشتری پیدا خخواهد کرد.
وی ادامه داد: برای موفقیت در توسعه فناوری اقتصاد دیجیتال به سه عامل ایجاد اکو سیستم نوآوری، تربیت نیروی انسانی و سرمایه گذاری تحقیق و توسعه نیاز است.
رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول با اشاره به پیش بینی مکنزی در زمینه ارزش افزوده هوش مصنوعی تا سال 2030 به تشریح زیست بوم سلامت الکترونیک / دیجیتال ایران پرداخت.
شاه منصوری در ادامه با اشاره به سهم اقتصاد دیجیتال ایران که زیر یک درصد است، به تشریح آیین نامه اجرایی ضوابط و اصول حاکم بر اپراتورهای هوشمند سلامت و همچنین همکاری با وزارت بهداشت برای توسعه پرونده الکترونیک پرداخت.
همچنین در ابتدای این رویداد دکتر عبدالرضا پازوکی قائم مقام رئیس همایش بین المللی هوش مصنوعی در سلامت با اشاره به اینکه مهمترین حوزه ای که هماکنون هوش مصنوعی در آن فعالیت بیشتری دارد حوزه سلامت است، گفت: با وجود اینکه در حوزههای زیر مجموعه هوش مصنوعی از جمله شبکههای عصبی در رتبه 6 جهان قرار داریم ولی براساس دغدغههای رهبر معظم انقلاب در زمینه کاربردی کردن هوش مصنوعی، هنوز عقب ماندگی داریم.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین اهداف استراتژی دانشگاه علوم پزشکی ایران موضوع هوش مصنوعی است، و این کنگره نیز برای تبادل تجربیات و معرفی محصولات به جامعه علمی برگزار میشود.
در ادامه این مراسم دکتر ناهید نفیسی دبیر علمی همایش بین المللی هوش مصنوعی در سلامت نیز با تشریح 15 محور این کنگره از شرکت 1300 نفر در حوزه علوم پایه و مهندسی، 780 نفر از گروه پزشکی و 150 سخنرانی خبر داد و گفت: همچنین 452 مقاله پذیرفته شد که 160 مقاله به صورت ORAL و 292 مقاله به صورت پوستر الکترونیکی ارائه خواهد شد.
همچنین در ادامه این مراسم بتول مهرشاد مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با تشریح دو رویداد قبلی هوش مصنوعی در سلامت که منجر به انتخاب و برنده شدن 10 محصول شد، پرداخت و گفت: از این تعداد محصول منتخب، 5 محصول در دانشگاه علوم پزشکی ایران مورد استفاده قرار گرفت.
وی ادامه داد: در همایش بین المللی هوش مصنوعی در سلامت از 82 طرح ارسالی 12 ارائه منتخب به صورت شفاهی در این کنگره ارائه خواهد شد و 18 ارائه ایده نیز در غرفهها خواهیم داشت و در نهایت منتخبین طرحها انتخاب و اعلام خواهند شد. همچنین با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاههای فنی و مهندسی از جمله دانشگاه صنعتی شریف، تهران، خواجه نصیر الدین طوسی، تربیت مدرس، امیرکبیر، علم و صنعت، شهید بهشتی، و همچنین سه دانشگاه پزشکی پایتخت (شهید بهشتی - تهران و ایران) در روز دوم رویداد؛ پنجشنبه 13دی، ظرفیتهای این مجموعهها در حوزه هوش مصنوعی ارائه خواهد شد.
گفتنی است، همایش بین المللی هوش مصنوعی در سلامت همزمان با سومین رویداد هوش مصنوعی در سلامت از تاریخ 12 تا 14 دی ماه در مرکز همایشهای بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود.
نظر دهید