• 1402/12/27 - 11:36
  • - تعداد بازدید: 99
  • - تعداد بازدیدکننده: 95
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

حمایت سازمان بهداشت جهانی از برنامه‌های بین‌المللی‌سازی دانشگاه علوم پزشکی ایران

نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران گفت: برنامه‌های بین المللی دانشگاه علوم پزشکی ایران مورد تایید و حمایت سازمان جهانی بهداشت است.

330277.mp3 حمایت سازمان بهداشت جهانی از برنامه‌های بین‌المللی‌سازی دانشگاه علوم پزشکی ایران

به گزارش روابط عمومی معاونت بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر محمد آسایی مشاور معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشست بین المللی سازی فعالیت‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران، به اهداف برنامه بین الملل سازی نظام ارائه خدمات در شهر قدس و پیاده کردن برنامه عمل مراقبت های اولیه سلامت براساس توصیه مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت در 2020 پرداخت.

 

وی در این نشست به تشریح مراحل اجرای برنامه از 4 مرداد تا اسفند 1402 پرداخت و به‌طور مشخص از بهداشت جهانی سه بند زیر را در مورد برنامه بین الملل سازی نظام ارائه خدمات که با همت معاونین بین‌الملل و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز شده است از رئیس دفتر WHO در ایران درخواست کرد:

 

  1. بررسی میدانی، تایید و شناخت برنامه از سوی سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی
  2. حمایت فنی و مالی از برنامه برای گسترش آن
  3. تسهیل در برگزاری دوره آموزشی کوتاه مدت برای مدیران و کارشناسان نظام ارائه خدمات در کشورهای عضو  WHO با اولویت کشورهای عضو پیمان  G5با عنوان: PHC management course based on WHO PHC Framework of Action

 

در ادامه علی نعمتی معاون پژوهشی پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ برنامه بیمارستان و نظام خدمات سلامت مردم محور  (IPCHS) و خلاصه طرحی که از سوی دکتر گشتایی رئیس گروه آموزش سلامت معاونت بهداشت و همکاری دکتر رواقی تهیه شده بود را ارائه کرد.

 

برنامه بیمارستان مردم محور با مداخله مراقبت های اولیه بهداشتی در شهر قدس ادغام  خواهد شد و دانشگاه می تواند شبکه کاملی از حیث خدمات بیمارستانی و همچنین خدمات پیشگیری و درمان سرپایی (PHC) را تجربه کند. همجنین با استفاده از ظرفیت مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در حیطه مدیریت بیمارستانی این برنامه می‌تواند در غالب برنامه های آن مرکز همکاری اجرا شود.

 

در ادامه، دکتر عسکر آقایی مدیر رتبه بندی و ارتقاء پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران به فلسفه تاسیس دفتر حامی در دانشگاه و اهداف آن پرداخت و گفت: پیرو موفقیت های چشمگیر دانشگاه در عرصه های بین المللی؛ به ویژه درخشش دانشگاه علوم پزشکی ایران در رتبه بندی جهانی تایمز 2022 در حوزه سلامت و رفاه جامعه در بین بیش از 1100دانشگاه از 98 کشور بع عنوان برترین دانشگاه جهان؛ سعی دارد خدمات سلامت را در سطح قابل قبول و به بهترین و کامل ترین شکل ممکن به جمعیت بیش از یک میلیون نفری پناهنده و مهاجر در مناطق تحت پوشش خود ارائه، ساماندهی و ارتقا دهد.

 

وی ادامه داد: براین اساس دفتر امور سلامت پناهندگان و مهاجرین (حامی) و برای نخستین بار در کشور، در یک دانشگاه علوم پزشکی تاسیس شد که سعی دارد این مهم را به انجام رسانده و با انجام پروژه های تحقیقاتی ملی و بین المللی کمیت و کیفیت خدمات سلامت به مهاجرین را ارتقا دهد.

 

آقایی همچنین با تشریح خدماتی که به پناهندگان و مهاجرین در مناطق تحت پوشش دانشگاه ارائه می شود، یادآور شد با اینکه خدمات سلامت جامعی برای پناهندگان و مهاجرین در دانشگاه ارائه و در حال ارائه است؛ ولی همچنان نیازمند برنامه ریزی، توسعه و ارتقای این خدمات، پرکردن گپ ها، حل معضلات و چالش های موجود، ارزیابی نیازها و ارائه راهکارهای عملیاتی در این حوزه هستیم که دفتر (حامی) با پیگیری تداوم ارائه خدمات سلامت، درصدد است پروژه هایی را در این خصوص با سازمان های بین المللی متولی امور مهاجرین و پناهندگان برای پوشش حداکثری و کیفیت مطلوب آغاز کند.

 

وی ادامه داد: ایده تاسیس دفتر حامی در دانشگاه علوم پزشکی ایران بسیار مورد توجه و تحسین دکتر جعفرحسین و تیم WHO قرار گرفت و وی با تایید و تشویق فعالیت های در دست اقدام، رهنمودهایی را در جهت تسریع فعالیت و اقدامات ضروری ارائه کردند. 

 

در ادامه دکتر سید جعفر حسین نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران به تشریح نظرات تخصصی پرداخت و گفت: برنامه های دفتر مهاجرین و پناهندگان و همچنین بیمارستان و نظام خدمات سلامت مردم محور کاملا مورد تایید و حمایت بهداشت جهانی قرار می گیرد.

 

وی از ورود دانشگاه علوم پزشکی ایران در این برنامه‌ها قدردانی کرد و افزود: برنامه بین الملل سازی که از سوی وزارت بهداشت به عنوان یک برنامه ملی به دانشگاه علوم پزشکی ایران به پایلوت گذاشته شده پس از ارزیابی در دانشگاه ها و شهرستان های دانشگاه علوم پزشکی ایران به دفتر WHO برای حمایت ارسال شود.

 

نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران افزود: دفاتر بهداشت جهانی در قاهره و سطح کشوری، برنامه دانشگاه علوم پزشکی ایران را پس از تایید وزارت بهداشت این برنامه را تایید و مورد حمایت قرار دهد. همچنین کارهای مشابه که در کشور انجام شده است، مانند ( PHC MI ) پایش شاخص های مراقبت های سلامت باید مورد مطالعه قرار گرفته و با این برنامه بین الملل سازی تطبیق داده شود.

 

جعفر حسین همچنین پیشنهاد کرد وزارت بهداشت باید بخشی از برنامه عملیاتی دانشگاه علوم پزشکی ایران قرار گیرد و جلب همکاری و الگو کردن آن از سوی دانشگاه های شهید بهشتی و تهران (با توجه به استقرار آنها در تهران) را فراهم کند.

 

رئیس دفتر بهداشت جهانی در ایران همچنین پیشنهاد کرد که در صورت امکان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران برنامه بین الملل سازی را در جلسه ای با حضور جناب دکتر زالی (رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) و دکتر قناعتی (رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران) معرفی و کمک کنند تا یک شهرستان در هر یک از این شهرستان ها برنامه شهر قدس را اجراء کنند. 

 

در ادامه دکتر حمید رواقی مشاورWHO  در دفتر منطقه ای مدیترانه شرقی در اداره امور بیمارستان ها با قدردانی از تلاش دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد: برنامه های مراقبت اولیه سلامت و بیمارستانی در شهر قدس حرکتی مثبت در جهت بهبود دسترسی و ارتقا کیفیت خدمات است و دفتر منطقه ای، آمادگی همکاری با دفتر ایران و وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی ایران را برای اجرای این برنامه ها دارد.

 

گفتنی است، نشست بین المللی سازی فعالیت‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور دکتر سید جعفر حسین (نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران)، دکتر مسعود ملکی (قائم مقام معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران)، دکتر حمید رواقی (مشاورWHO  در دفترمنطقه ای مدیترانه شرقی در اداره امور بیمارستان ها)، دکتر محمد آسایی (مشاور معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران)، دکتر علی نعمتی (معاون پژوهشی پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران )، دکتر عسکر آقایی (مدیر رتبه بندی و ارتقاء پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی ایران)، شادرخ سیروس (مسئول برنامه نظام خدمات بهداشتی در دفتر بهداشت جهانی ایران)، دکتر لیلا سپاسگزار(مسئول برنامه های هماهنگی و جذب اعتبارات در دفتر بهداشت جهانی ایران)، دکتر مشیانه حدادی (کارشناس برنامه نظام خدمات بهداشتی در دفتر بهداشت جهانی ایران)، دکتر نجیب الله سافی(کارشناس برنامه نظام خدمات بهداشتی در دفتر بهداشت جهانی ایران) در دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران برگزار شد.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 330277
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
A. Ramezanpour
خبرنگار:

A. Ramezanpour

تصاویر