معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تشریح کرد
جزئیات برگزاری جشنواره تحقیقاتی رازی به عنوان عالیترین جشنواره حوزه علوم پزشکی
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تشریح جشنواره تحقیقاتی رازی به عنوان عالیترین جشنواره حوزه علوم پزشکی گفت: براساس برنامه هفتم توسعه؛ ایران در علوم پزشکی باید جایگاه بالایی در منطقه و دنیا داشته باشد و هدف اصلی این جشنواره رسیدن به مرجعیت علمی است و این در حالی است که سهم تولید علم از سوی اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی، دانشجویان دکتری و دستیاران بالینی دو برابر میانگین کشور است.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی ایران به نقل از وزارت بهداشت، دکتر شاهین آخوندزاده در نشست خبری سیامین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی عنوان کرد: جشنواره تحقیقاتی رازی عالیترین جشنواره در حوزه علوم پزشکی است. در این جشنواره برگزیدگانی در بخشهای مختلف علوم پایه و سلامت، محققان جوان و فناوری هم از محصولات دانشبنیان، پارکها و هم از مراکز رشد خواهیم داشت.
وی افزود: در 20 دوره از 30 دوره برگزاری جشنواره رئیسجمهور حضور داشته است که امیدواریم جشنواره امسال نیز با حضور دکتر پزشکیان برگزار شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان این که اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، دانشجویان دکتری و دستیاران بالینی از نظر تعداد محدود هستند ولی سهم تولید علم در این حوزه دو برابر میانگین کشور است، اظهار کرد: با این وجود سهم پژوهش وزارت بهداشت از بودجه پژوهشی کشور حدود 12 درصد است که این مبلغ ناچیزی است.
آخوندزاده مشکلات اقتصادی پژوهشگران را در سالهای اخیر مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: بودجه پژوهشی ما اندک و دسترسی به تعاملات بینالمللی محدود است. با برگزاری هر چه بهتر سی امین جشنواره رازی در جهت مبارزه با تحریمها کار میکنیم.
وی معیارهای انتخاب برگزیدگان سی امین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی را ملی دانست نه دانشگاهی گفت: روسا و مسئولین کمیتههای مختلف جشنواره که از پژوهشگران برگزیده هستند، برگزیدگان جشنواره را انتخاب میکنند و این کار تعارض منافعی ایجاد نمی کند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه جشنواره امسال به صورت داخلی برگزار میشود، خاطرنشان کرد: سی امین جشنواره رازی در دو بخش حقیقی و حقوقی برگزار میشود و برای برگزیدگان بخش حقیقی 15 جایزه در نظر گرفته شده و در بخش حقوقی دانشگاههای و نشریات برتر نیز انتخاب می شوند و در این دوره به دو حوزه هوش مصنوعی و جوانی جمعیت توجه ویژه شده است.
آخوندزاده با اشاره به برگزاری همایش مرجعیت علمی در پایان سال، ابراز داشت: تاکنون پنج دوره از این همایش نیز برگزار شده و محققان برجسته در این حوزه مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درخصوص جایگاه زنان محقق در این جشنواره عنوان کرد: در طول برگزاری 30 دوره جشنواره، یک سوم شرکت کنندگان زن بودند و این در حالی است که یک عضو هیئت علمی خانم، چند مسئولیت دیگر از جمله مادری، همسرداری و کارهای دیگر نیز در خانواده برعهده دارد، بنابراین پیشنهاد میشود نظام برای محققین زن ایرانی که در دیگر کشورها مقاله ارائه و شرکت میکنند سوبسیدی برای انگیزه بخشی آنان اهدا کند.
در پایان این نشست خبری از پوستر سیامین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی رونمایی شد.
نظر دهید