• 1404/06/29 - 14:01
  • - تعداد بازدید: 91
  • - تعداد بازدیدکننده: 80
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

تأثیر تصفیه‌خانه فیروزبهرام بر کاهش آلودگی آب کشاورزی تهران؛ آلودگی در سال جاری به صفر رسید

رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی استان تهران با ارائه جزئیات اقدامات این شورا برای آمادگی در برابر بحران‌هایی نظیر جنگ، گفت: با راه‌اندازی تصفیه‌خانه فیروزبهرام در جنوب غرب تهران، آلودگی فاضلاب در آب‌های کشاورزی به کمتر از ۵ درصد و حتی در شش ماهه اول سال جاری به صفر رسیده است.

357534.mp3 تأثیر تصفیه‌خانه فیروزبهرام بر کاهش آلودگی آب کشاورزی تهران؛ آلودگی در سال جاری به صفر رسید

 دکتر عبدالرضا نوروزی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران  در حاشیه پنجمین نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان تهران اظهار کرد: موضوع اصلی این نشست بر اساس مصوبات جلسه ۳۱ خرداد در زمان «جنگ ۱۲ روزه» حول سه محور امنیت غذایی، تأمین آب و حمایت‌های روانی در زمان بحران جنگ بود.

 

وی افزود:  گزارش‌های ارائه شده به تصویب رسید و تصمیمات خوبی به منظور تأمین ذخایر غذایی خشک و مواد اولیه برای بیمارستان‌ها اتخاذ شد تا در صورت بروز مشکل در تأمین مواد اولیه یا عدم امکان پخت غذا، مشکلی پیش نیاید.

 

نوروزی یادآور شد: این برنامه به منظور یکنواخت سازی خدمات درمانی در دوران جنگ بسیار مفید خواهد بود، به خصوص در شرایطی که بسیاری از مراکز خصوصی ممکن است تعطیل شوند و بیمارستان‌ها با حجم بالای مجروحین و نیاز به تأمین غذای کادر درمان و بیماران مواجه باشند.

 

رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی استان تهران با اشاره به شناسایی   ۱۸ نقطه خطر در زنجیره تأمین غذای بیماران و کارکنان، گفت: ذخیره مواد اولیه غذایی و همچنین ذخیره غذاهای آماده مصرغ  دو راهکار اصلی برای حل ۷۰ درصد از این مشکلات هستند.

 

 وی ادامه داد: بیمارستان‌هایی که خودشان پخت غذا دارند، باید حداقل برای ۷ روز ذخیره مواد اولیه داشته باشند. همچنین برای شرایط اضطراری که پخت غذا امکان‌پذیر نیست، باید برای ۳ روز غذای آماده مصرف در بیمارستان‌ها موجود باشد.

 

 نوروزی خاطرنشان کرد: مسئله اصلی در حال حاضر تأمین بودجه این طرح است که استانداری تهران متعهد به تأمین آن شده است. این اقدامات می‌تواند پشتیبان بسیار خوبی برای ارائه خدمات درمانی در دوران بحران باشد و از بروز مشکلات جدی در تأمین نیازهای اولیه بیماران و کادر درمان جلوگیری کند.

 

رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی استان تهران گفت: در این نشست با توجه به آسیب‌پذیری خطوط لوله اصلی آب تهران در شرایط اضطراری راهکارهایی برای تأمین آب شرب مورد بررسی قرار گرفت. یکی از مهمترین راهکارها، استفاده از ۲۵ میلیون متر مکعب آب مورد استفاده برای آبیاری پارک‌ها است که با تصفیه کم هزینه می‌تواند برای نصف جمعیت تهران آب شرب فراهم کند. همچنین، به تشویق مردم به نگهداری مخازن کوچک آب در منازل برای مواقع اضطراری اشاره شد.

 

وی با بیان اینکه برنامه دیگری که در حال پیگیری است، افزایش تاب‌آوری غذایی خانواده‌ها در دوران بحران و جنگ است، افزود: این برنامه شامل تدابیری برای افرادی است که تهران را ترک می‌کنند و نیز تأمین غذا در شرایطی مانند قطع برق و گاز که امکان پخت و پز وجود ندارد.

 

نوروزی یادآور شد: توانایی تأمین غذا، یکی از مولفه‌های قدرت کشور است و در کشور ما با وجود همه چالش‌ها، زیرساخت‌های کشور در زمینه توزیع مواد غذایی قوی است؛ وجود سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای یکی از همین زیرساخت ها و البته از پایه‌های امنیت غذایی در زمان جنگ به شمار می روند.

 

رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی استان تهران با بیان اینکه موضوع سلامت روان در بحران‌ها نیز در نشست امروز مورد بحث قرار گرفت، ادامه داد: سامانه تلفنی ۴۰۳۰ که در روزهای اولیه بحران شاهد تماس‌های پرتعدادی بوده، خدمات مشاوره‌ای با حضور روانشناسان متخصص ارائه می‌دهد. این حمایت‌ها شامل کادر درمان، خانواده‌های آن‌ها، امدادگران و خانواده‌های آسیب‌دیده می‌شود.

 

وی افزود: هدف اصلی این سامانه، پیشگیری از عوارض روانی پس از تروما (PTSD) است که معمولاً پس از سه هفته خود را نشان می‌دهند و در حال حاضر نیز همکاران در حال ارائه خدمات در این زمینه هستند. علاوه بر این، قرارگاه پیشگیری از خودکشی نیز به تازگی راه‌اندازی شده است.

 

نوروزی گفت: بخش دیگری از بحث  در نشست به سلامت محصولات کشاورزی اختصاص داشت؛ یک برنامه دو ساله برای آزمایش و بررسی دقیق محصولات کشاورزی تهران و شهرستان‌های اطراف، از سبزیجات  گرفته تا گوجه‌فرنگی و پیاز، در حال اجراست. این محصولات از نظر آلاینده‌های فاضلابی مانند نیترات، سموم و فلزات سنگین به طور منظم بررسی می‌شوند.

 

وی یادآور شد: وضعیت فعلی نسبت به سه سال گذشته بسیار بهبود یافته است. به عنوان مثال، پس از راه‌اندازی تصفیه‌خانه فیروزبهرام در جنوب غرب تهران، آلودگی فاضلاب در آب‌های کشاورزی به زیر ۵ درصد و حتی در شش ماه اول سال جاری به صفر رسیده است. این موضوع به ویژه برای تأمین آب مورد نیاز بخش زیادی از سبزیجات و گوجه‌فرنگی مصرفی تهران، حائز اهمیت است.

 

رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی استان تهران در پایان گفت: در حال حاضر، ابزارهای تشخیص و روش‌های بهبود برای سه آلاینده اصلی (فاضلاب، فلزات سنگین و سموم) در دسترس است و قابلیت اندازه‌گیری حدود ۳۰ نوع سم کشاورزی نیز فراهم شده که پنج سال پیش امکان‌پذیر نبود. این اقدامات نشان‌دهنده زیرساخت‌های قوی کشور در زمینه امنیت غذایی و سلامت است.

 

پنجمین نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان تهران با حضور رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران، معاون استاندار، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان و رئیس شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور  صبح روز شنبه 29 شهریور 1404 برگزار شد. این جلسات ماهیانه برای بررسی مسائل مهم سلامت استان تهران تشکیل می‌شوند.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 357534
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
حسین دزفولی
خبرنگار:

حسین دزفولی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لطفا عبارت مورد نظر را وارد کرده و کلید Enter را فشار دهید
تنظیمات قالب