آمار روزانه مشارکت بیمارستان ها در پویش ملی سلامت به شرح زیر است:

(نمودار به صورت خودکار به روز رسانی می شود)






  • 1402/11/04 - 11:30
  • - تعداد بازدید: 174
  • - تعداد بازدیدکننده: 170
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
توصیه‌های چهارمین روز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم؛

مراقب نمک پنهان در شیر و گوشت باشید/ آویشن، دارچین و سماق جایگرین نمک شود

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه اکثر موادغذایی از جمله در شیر، گوشت و سبزیجات نمک پنهان وجود دارد، گفت: مردم سعی کنند ذائقه خود به طعم دهنده‌های سالم تر مانند آب لیمو یا نارنج عادت دهند و آویشن، دارچین و سماق را جایگرین نمک کنند.

322737.mp3 مراقب نمک پنهان در شیر و گوشت باشید/ آویشن، دارچین و سماق جایگرین نمک شود
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران به نقل از وزارت بهداشت، دکتر احمد اسماعیل زاده درخصوص میزان نمک مصرفی روزانه عنوان کرد: یک فرد سالم باید در طول روز بین 3 تا 5 گرم نمک مصرف کند که این مقدار فقط نمکی که ما به غذا اضافه می‌کنیم، نیست، بلکه از کل موادغذایی که یک فرد در طول روز مصرف می‌کند، باید دریافت کند که اکثریت مردم از این موضوع آگاهی ندارند.

 

وی افزود: نمک از دو عنصر سدیم و کلر تشکیل شده است، سدیم عامل مهمی در حفظ فشارخون است که اگر بیش از اندازه مصرف شود، فرد دچار پرفشاری خون، بیماری‌های قلبی و عروقی و پوکی استخوان و بیماری‌های کلیوی می‌شود.

 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه عوامل اصلی مصرف نمک (سدیم) در رژیم غذایی به بافت فرهنگی و عادات غذایی یک جمعیت بستگی دارد، ادامه داد: سدیم به طور طبیعی در انواع غذاها مانند شیر، گوشت و سبزیجات وجود دارد. همچنین به مقدار زیاد در غذاهای فرآوری شده مانند نان‌ها، گوشت های فرآوری شده و اسنک و همچنین در چاشنی ها مانند رب، سس گوجه فرنگی، سس مایونز نیز یافت می‌شود.

 

وی گفت: در سدیم نیز گلوتامات وجود دارد که به عنوان یک افزودنی غذایی در بسیاری از نقاط جهان مثل ادویه همراه نودل استفاده می شود، بنابراین باید برای حفظ سلامتی مان حواس‌مان به میزان مصرف نمک باشد.

 

اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: برای طعم دادن به غذا به جای نمک، از ادویه ها و طعم دهنده های دیگری استفاده کنیم. به عنوان مثال سعی کنیم ذائقه خود را از میل به شوری به سمت میل به ترشی ببریم و لیموترش تازه را جایگزین نمک کنیم. ادویه هایی مانند آویشن، دارچین و سماق نیز گزینه هایی برای این جایگزینی هستند.

 

وی گفت: سعی کنیم بیشتر از غذاهای تازه استفاده کنیم و مصرف مواد غذایی نمک سود شده مانند خیارشور، کلم شور، ماهی شور و مانند اینها را که حاوی میزان زیادی نمک هستند به حداقل برسانیم. اگر زیتون و مواد غذایی شور خریدیم بهتر است آب نمک آنها را بگیریم و خوب بشوییم تا طعم شوری از بین برود، سپس آنها را مصرف کنیم.

 

گفتنی است، پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه درخصوص مصرف نمک تصفیه شده یددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار "انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده ید دار" برای هفته نخست و شعار "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" برای هفته دوم، از تاریخ اول بهمن ماه آغاز شده و تا 15 بهمن ماه سال جاری ادامه دارد.

پایان مطلب//

  • گروه خبری : آخرین اخبار,پویش ملی سلامت
  • کد خبر : 322737
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
A. Ramezanpour
خبرنگار:

A. Ramezanpour