• 1401/05/27 - 12:59
  • - تعداد بازدید: 1339
  • - تعداد بازدیدکننده: 1309
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

پیگیری عملیاتی مطالبات بانوان شاغل در نشست هم اندیشی دانشگاه علوم پزشکی ایران

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در امور زنان و خانواده از پیگیری عملیاتی مطالبات بانوان شاغل دانشگاه در راستای اجرای طرح جوانی جمعیت خبر داد.

4289.mp3 پیگیری عملیاتی مطالبات بانوان شاغل در نشست هم اندیشی دانشگاه علوم پزشکی ایران
 
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در امور زنان و خانواده از پیگیری عملیاتی مطالبات بانوان شاغل دانشگاه در راستای اجرای طرح جوانی جمعیت خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: دکتر فاطمه رضوان مدنی؛ مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در امور زنان و خانواده در دومین نشست هم اندیشی روز چهارشنبه 26 مرداد 1401 اظهار کرد: پیرو پیشنهادات مطرح شده از سوی نمایندگان بانوان شاغل در جلسه قبل، اولویت های اصلی به صورت عملیاتی پیگیری شد.
دکتر رضوان مدنی با اشاره به وجود 6 مهد کودک فعال در دانشگاه علوم پزشکی ایران، گزارشی از آمار تحلیلی وضعیت مهدکودک های تحت پوشش ارائه و اظهارکرد: با توجه به تقاضای بانوان شاغل مبنی بر استفاده از مهد کودک های دانشگاه برای کودکان زیر 6 سال در نظر داریم تا فضای مهدکودک های تابعه را توسعه و همچنین از طریق خرید خدمت، این ظرفیت را افزایش دهیم.
وی در مورد بحث توانمندسازی بانوان شاغل دانشگاه تصریح کرد: با همکاری معاونت توسعه وبرنامه ریزی انجام شده برای ارتقاء سطح آموزش مهارهای زندگی پرسنل خانم ، کارگروه آموزشی را تشکیل دادیم و 6 محور اصلی برای برگزاری کارگاه های حضوری در نیمه دوم سال جاری تعیین کردیم که این عناوین منتخب شامل خانواده، اخلاق  و امنیت در فضای مجازی،  آشنایی با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد با رویکرد آگاهی بخشی به خانواده ها، تحکیم بنیان خانواده،  نشاط در زندگی، مهارتهای یک خانواده موفق و دانش افزایی در خصوص سلامت معنوی و سلامت اجتماعی است.
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در امور زنان و خانواده از تدوین شیوه نامه ورزش بانوان خبر داد و افزود: به منظور تقویت پویایی و نشاط در بین بانوان شاغل از فضاهای ورزشی دانشگاه بازدید کردیم و در نظر است تا با یک برنامه ریزی مناسب، همکاران بتوانند از برنامه های ورزشی بیشتر بهره مند شوند.  
دکتر رضوان مدنی در بخشی دیگر از بیانات خود به اجرای طرح تحکیم خانواده و جوانی جمعیت اشاره کرد و یادآور شد: در راستای اجرای این طرح، قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی ایران تشکیل و هفت کمیته ذیربط ایجاد شده است.
وی، موضوع  پیری جمعیت را یک مسئله ملی برشمرد و خاطرنشان کرد: کشور ما با چالش جدی در این زمینه روبرو است و اگر اقدامات لازم انجام نگیرد، حدود 150 سال طول می کشد تا ایران از سیاه چال جمعیتی خارج شود، بنابراین برای نجات کشور وعبور از سونامی جمعیت ،  تلاش همگانی و همکاری جمعی ضروری است.
او خواستار ارائه پیشنهادات و راهکارهای سازنده برای حل چالش های مربوط به امور زنان و اجرای طرح جوانی جمعیت شد. 
در ادامه، دکتر زهرا موحدی نیا؛ پزشک، پژوهشگر و کارشناس اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت در این نشست ضمن اشاره به تاریخچه اجرای سیاست های جمعیتی در دنیا بیان کرد: بحث کنترل جمعیت در ایران به سال های قبل انقلاب
بر می گردد و با شروع فعالیت جمهوری اسلامی، پرونده کنترل جمعیت بسته شد ولی با اولین سرشماری جمعیت در سال 1365و طرح موضوع کلید انفجاری جمعیتی، سیاست های جمعیتی دوباره پیگیری شد و کشور ایران توانست طی سال های 1368 الی1371،  نرخ بارداری را از میزان 6 و نیم درصد  به 4 درصد برساند و در مدت سه سال برنامه 22 ساله را اجرایی کند که این مسئله در دنیا بی سابقه بود.
وی افزود: ولی این سیاست های کنترل جمعیت متوقف نشد و حتی قوی تر از گذشته ادامه یافت تا جایی که بر اساس آمار سال 1400، نرخ باروری در ایران به حدود  1/6 درصد رسید و علارغم سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری این موضوع در دهه نود چندان پیگیری نشد.
دکتر موحدی نیا با اشاره به تصویب قانون حمایت از خانواده و طرح جوانی جمعیت در آبان 1400، گفت: جمعیت مهمترین عامل شکوفایی هر کشوری است ، در نتیجه رسیدگی به طرح جوانی جمعیت و فرزند آوری ضروری است و باید از این فرصت باقیمانده تا سال 1410 استفاده کنیم تا با چالش سالخوردگی و پیری جمعیت و به تبع آن مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مواجهه نشویم.
وی گفت: البته بحران جمعیت خاص ایران نیست و در همه جای دنیا قابل مشاهده است ولی این چالش در کشور ما با توجه به سرعت بالای کاهش نرخ باروری، عدم توسعه یافتگی وموقعیت متفاوت جغرافیایی، سیاسی وتاریخی قابل ملاحظه است، لذا باید علاوه بر تکمیل زیر ساخت های اقتصادی، در زمینه فرهنگی و ایجاد نگرش مثبت در جامعه تلاش شود.
 
در پایان نمایندگان بانوان شاغل از مراکز تابعه به بیان 
نقطه نظرات خود پرداختند که از مهمترین موضوعات مطرح شده می توان به بحث فراهم سازی زیر ساخت های لازم برای فرزندآوری، اجرایی شدن بندهای قانونی، توجه به همه جوانب اجرای طرح جوانی جمعیت، فرهنگ سازی و تسهیل شرایط رفاهی مادران شاغل اشاره کرد. 
 
پایان مطلب//
 
  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار قرارگاه سلامت و جوانی
  • کد خبر : 4289
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مرضیه  رهنورد
خبرنگار:

مرضیه رهنورد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید