• 1402/02/23 - 08:21
  • - تعداد بازدید: 231
  • - تعداد بازدیدکننده: 213
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به مناسبت هفته ملی جمعیت؛

دانشگاه علوم پزشکی ایران برنامه های فرهنگ سازی در نظام بهداشت برای حوزه جمعیت دارد

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته ملی جمعیت با اشاره به اینکه جمعیت از مباحث مهم اجتماعی و اقتصادی در هر جامعه و عامل رشد اقتصادی، اقتدار دفاعی و سیاسی هر کشوری است، گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران برنامه های فرهنگ سازی متنوعی در نظام بهداشت برای حوزه جمعیت دارد.

15155.mp3 دانشگاه علوم پزشکی ایران برنامه های فرهنگ سازی در نظام بهداشت برای حوزه جمعیت دارد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران به نقل از معاون بهداشت، دکتر سید محمد طباطبایی به مناسبت هفته ملی جمعیت عنوان کرد: نتایج مرور مدل های مختلف مطالعات جهانی نشان می دهد نه تنها جمعیت به عنوان مهمترین عامل قدرت کشورها است، بلکه اثر آن بر قدرت کشورها بیشتر از توان اقتصادی و نظامی آنها است. همچنین افزایش میانگین سنی مردم جامعه و کاهش جمعیت نسل جوان، پیشرفت هر جامعه را با رکود مواجه می سازد.
طباطبایی تصریح کرد: حرکت سریع به سمت سالمندی یکی از بزرگترین بحران هایی کشور ما است و رهبر انقلاب در 10سال اخیر بارها این بحران و خطرات ناشی از آن را گوشزد کردند.
وی با اشاره به اینکه نرخ رشد جمعیت کشور در سال 1400 نزدیک به 6.0 و نرخ باروری به کمتر از ۱.۶ رسیده است، به ضرورت رشد جمعیت کشور پرداخت و گفت: تعداد ولادت ها در سال های اخیر روندی نزولی داشته و آمارها نشان می دهد 19 درصد خانواده های ایرانی تک فرزند و 37 درصد از متولدین دهه ۶۰ دارای یک فرزند هستند.
طباطبایی گفت: اهمیت خطر این سیر نزولی جمعیت با توجه به این نکته مشخص می‌شود که در کمتر از ۵ تا ۱۰ سال آینده توده جمعیت زنان مولد کشور یعنی زنان دهه ۶۰ به سرعت از سن مناسب فرزندآوری عبور خواهند کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به خلاءهای موجود در زمینه رشد جمعیت کشور و اهمیت فرهنگ سازی در این خصوص تاکید و عنوان کرد: عموم مردم وزن مسائل اقتصادی را در کاهش جمعیت موثر می دانند در صورتی که کارشناسان حوزه مسائل جمعیتی، نقش عوامل فرهنگی و باورها و نگرش های افراد را بسیار موثر می‌دانند.
وی ادامه داد: نرخ پایین باروری در برخی از استان ها و خانواده‌های با رفاه بیشتر و درآمد بالاتر، ‌می تواند موید برجسته تر بودن نقش فرهنگ بر مسائل دیگری چون رفاه اقتصادی شود. همچنین سیاست‌های کنترل جمعیت که طی سال های اخیر در کشور جریان داشته به تدریج باعث تغییر فرهنگ عمومی و تمایل به فرزند کمتر شده است و اصلاح این روند نیازمند برنامه ریزی دقیق فرهنگی و اطلاع رسانی گسترده در زمینه بحران جمعیت است.
 طباطبایی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران، بعد از ابلاغ قانون جوانی جمعیت با تشکیل قرارگاه جمعیت با جدیت تمام، اجرایی شدن مفاد قانون در واحدهای تابعه خود را پیگیری و برنامه های متنوعی در زمینه فرهنگ سازی در نظام بهداشتی و عموم مردم دارد.
پایان مطلب//
 
  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار قرارگاه سلامت و جوانی
  • کد خبر : 15155
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید