• 1401/09/28 - 13:44
  • - تعداد بازدید: 768
  • - تعداد بازدیدکننده: 745
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تشکیل اولین جلسه شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی برای ایجاد دانشگاه بدون دخانیات

اولین جلسه شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی با هدف ایجاد دانشگاه بدون دخانیات در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

9128.mp3 تشکیل اولین جلسه شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی برای ایجاد دانشگاه بدون دخانیات

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ به منظور تحقق دانشگاه بدون دخانیات، جلسه شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی با حضور نمایندگان معاونت ها و مدیریت های بخش های مختلف روز دوشنبه 28 آذر 1401در دانشگاه علوم پزشکی ایران تشکیل شد.

دکتر حمید پیروی؛ رئیس مرکز مشاوره معاونت دانشجویی فرهنگی با اشاره به مصوبه کمیته بهداشت روان مبنی بر ایجاد دانشگاه بدون دخانیات اظهار کرد: در راستای ایفای رسالت اجتماعی، در نظر داریم تا این طرح سلامت محور با مشارکت جمعی در دانشگاه علوم پزشکی ایران اجرایی شود.

وی گفت: هدف از تشکیل جلسه سیاستگذاری و برنامه ریزی،  تدوین خط مشی برای ایجاد دانشگاه بدون دخانیان و تصویب شرح وظایف کارگروه های شورا است که سه کارگروه «فرهنگی اجتماعی»، «بهداشت، مشاوره و درمان» و «اطلاع رسانی و رسانه» برای این برنامه مشخص شده است.

دکتر پیروی بیان کرد: دانشگاه بدون دخانیات، همه ارکان دانشگاه را شامل می شود و 5 راهبرد جامع تدوین و اجرای قوانین مربوط به دخانیات، خلق محیط عاری از مصرف مواد دخانی، محدود کردن فروش و تبلیغ مصرف، برگزاری دوره های  آموزشی پیشگیرانه و ارائه برنامه ترک سیگار برای تحقق این هدف ضروری است.

رئیس مرکز مشاوره معاونت دانشجویی فرهنگی با تاکید بر اجرای برنامه پیشگیرانه از مصرف دخانیات در سطح دانشگاه علوم پزشکی ایران، تصریح کرد: آمارها نشان می دهد بیش از 26 درصد از دانشجویان، سیگار می کشند و بالای 20 درصد از دانشجویان به مصرف قلیان عادت دارند.

وی با بیان این مطلب که سالیانه حدود 60 هزار نفر در ایران بر اثر دخانیات جان خود را از دست می دهند، افزود: بر اساس آمار سال 2020 میلادی، دو هزار و 530 دانشگاه بدون سیگار در دنیا وجود دارد که برای کاهش تقاضای دخانیات؛ راهبردهای جهانی پایش، حفاظت افراد در برابر دود دوست دوم، فراهم کردن امکانات ترک، هشدار مصرف دخانیات و افزایش مالیات را اجرا کردند.

در ادامه افراد حاضر در جلسه، نقطه نظرات و پیشنهادهای خود را مطرح کردند که از مهم ترین آنها می توان به جریان سازی از طریق نهادهای دانشجویی، تدوین بخشنامه کلی برای اجرای قانون در سطح دانشگاه، انجام اقدامات پیشگیرانه و اصلاح شرایط موجود، به رسمیت شناختن تخلف مصرف دخانیات در دانشگاه، برگزاری کارگاه های آموزشی و فرهنگی وهمچنین تولید محتواهای رسانه ای و ارائه طرح های نوآورانه اشاره کرد.

پایان مطلب//

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 9128
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مرضیه  رهنورد
خبرنگار:

مرضیه رهنورد

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید