• 1403/11/24 - 12:57
  • - تعداد بازدید: 159
  • - تعداد بازدیدکننده: 149
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیشگیری با آموزش مهارت‌های بهداشتی در مدارس شروع می‌شود

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از راه اندازی مراکز منتخب در حوزه پیشگیری خبر داد و گفت: آموزش مهارت‌های بهداشتی در مدارس موجب کاهش آسیب ها در دوران بزرگسالی می شود.

344766.mp3 پیشگیری با آموزش مهارت‌های بهداشتی در مدارس شروع می‌شود

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، علیرضا رئیسی در افتتاحیه هفدهمین کنگره دانش اعتیاد اظهار کرد: در حوزه پیشگیری از اعتیاد وضعیت خوبی نداریم و نیاز به تلاش بیشتر داریم.

وی افزود: این در شرایطی است که ظرفیت بزرگی یعنی ۳۵ هزار خانه، مرکز بهداشت و یا پایگاه سلامت در کشور داریم.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به چند وجهی بودن مساله اعتیاد، ادامه داد: انتخاب درست گروه هدف برای پیشگیری موضوع مهمی است. به عنوان مثال فرزندی که در خانواده‌ای زندگی می‌کند که پدر یا مادر معتاد هستند باید در اولویت باشد.

وی یادآور شد: منابع برای پیشگیری محدود است، پس باید حتما مدل‌های جدیدتری برای اثربخشی بیشتر از سوی اندیشمندان ارائه شود.

رئیسی گفت: خلاصه تجربیات چندین ساله من نشان می‌دهد که اگر تمام معاونت بهداشت را تعطیل و آن را به معاونت دانش آموزان تبدیل کنیم. کار غلطی نیست. چرا که پیشگیری در هر حوزه بهداشتی باید از سنین پایین شروع شود؛ کودکان باید مهارت‌ها را یاد بگیرند تا در بزرگسالی دچار مشکل نشوند. در مورد اعتیاد هم همینطور است.

وی با بیان اینکه به زودی مراکز منتخب با رویکرد کاهش آسیب‌ها راه اندازی می‌شوند، افزود: همکاران متعددی در مراکز خصوصی ترک اعتیاد فعال هستند، اما باید در حوزه پیشگیری هم اقدام شود.

رئیسی ادامه داد: برای حل هر مشکل باید اول آن را شناخت، دوم پذیرفت و برای درمان آن فکر کرد؛ بنابراین نباید مصرف الکل در کشور را منکر شد.

وی یادآور شد: از فناوری جدید به ویژه هوش مصنوعی باید در زمینه کنترل اعتیاد استفاده کرد.

سیاست‌ها در قبال مراکز ترک اعتیاد سلیقه‌ای است

محمد رئیس زاده؛ رئیس سازمان نظام پزشکی کشور نیز گفت: استفاده از جمعیت علمی در حوزه کنترل اعتیاد موضوع مهمی است و انتظار داریم ستاد مبارزه با مواد مخدر هم پشتیان این رویداد علمی باشند و هم نتایج آن را از مسوولان کنگره مطالبه کنند.

وی با بیان اینکه یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در مراکز ترک اعتیاد تحت درمان هستند، افزود:، اما در سه سال گذشته سیاست ما در قبال این مراکز سلیقه‌ای بوده است.

رئیس زاده تاکید کرد: در حوزه مدیریت مساله اعتیاد در وضعیت از هم گسیختگی قرار داریم و راه حل آن انسجام، نگاه علمی به مساله و دوری از برخورد قهری با افراد معتاد است.

وی یادآور شد: تمام ۴۰۰ هزار عضو نظام پزشکی این آمادگی را دارند که هم در حوزه درمان و هم پیشگیری از اعتیاد پیشقدم و همراه ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت باشند.

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 344766
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
المیرا ترنیان
خبرنگار:

المیرا ترنیان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لطفا عبارت مورد نظر را وارد کرده و کلید Enter را فشار دهید
تنظیمات قالب